Wonder Woman este, probabil, unul dintre personajele DC Comics, care s-a lasat cel mai mult asteptat pe ecranele cinematografice. Mai exact, fanii Femeii Fantastice au asteptat nici mai mult, nici mai putin de 10 ani, pentru ca aceasta sa apara intr-o productie cinematografica.

Prima aparitie a personajului Wonder Woman a fost anul trecut, in productia Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Rolul ei a fost chiar unul esential in planul narativ. A reusit sa salveze situatia complicata in care se gaseau cei doi mari supereroi principali.


Filmul Femeii Fantastice, acum si in cinematografe

In 1996 se puneau bazele primului proiect de tip cinematografic cu Wonder Woman, numai ca gasirea unui regizor pe masura a fost destul de dificila. Mai exact, s-au schimbat zece regizori si scenografi. Abia dupa 19 ani, in 2015 s-a concretizat punerea in scena a unei productii care are la baza povestea Femeii Fantastice. Scenariul este scris de Allan Heinberg si initial se preconiza ca va fi regizat de Patty Jenkins. Un film despre o femeie fantastica, regizat de prima femeie aflata la “carma” unui blockbuster cu supereroi.

Sinopsis

Wonder Woman ne spune povestea Dianei, printesa amazoanelor. Diana se dovedeste a fi luptatoare pe cinste, cu un destin bine stabilit – sa puna capat tuturor razboaielor din lume.
Povestea incepe simplu si liniar. Amazoanele isi petrec viata pe o insula linistita, departe de conflict si lume. Aceasta insula era ferita de vazul lumii printr-un scut magic creat de Zeus pentru a le feri de Ares zeul razboiului.

Asta pana in momentul in care, un pilot britanic prabuseste avionul pe insula, marcand finalul vietii lipsite de bucluc a femeilor. Amazoanele intervin in povestea acestui pilot, reusind sa-l apere in fata nazistilor. In schimbul acestui favor, pilotul nostru povesteste femeilor despre Primul Razboi Mondial. Acesta este momentul de clic in firul povestii noastre in care Diana se vede nevoita sa intervina, pentru a restabili echilibrul mondial. Ea pleaca pe front, avandu-l alaturi pe Steve Trevor, un spion jucat britanic, jucat de Chris Pine.

De aici, povestea se desfasoara conform scenariului clasic strain intr-un loc strain, declansand momente comice de-a lungul unei povesti initiatice duble. Asta pentru ca, Trevor ajunge sa invete tot ce este de stiut despre lumea amazoanelor, iar Diana invata tot ce este de invatat despre cultura oamenilor – descoperindu-le obiceiurile, mentalitatile s.a.m.d.

Recenzie film. Wonder Woman

In ceea ce priveste dinamismul povestii, acesta nu lipseste. Cum, de altfel, ne si asteptam de la un film cu supereroi! Nu ne lipseste portia generoasa de scene de actiune, batalii absolut spectaculoase, sustinute prin efecte speciale superbe. Ceea ce face o mare deosebire intre Wonder Woman si multe alte filme de gen, cu supereroi, este atentia oferita personajelor din poveste. De asemenea, un alt plus al este faptul ca filmul vine si cu momente de respiro axate pe povestea din spatele momentelor de dinamism.

Altfel spus, nu este filmul de actiune tipic, care ne ofera un inceput si apoi o succesiune nebuna de scene de lupta.

Un lucru m-a deranjat din punct de vedere vizual. In cazul scenelor de batalie, sunt prea multe cut-uri, care produc confuzie si disconfort optic.

Gal Gadot este cea care o interpreteaza pe Wonder Woman si este, fara indoiala, atractia primara a peliculei. Si nu, nu zic asta numai din punct de vedere vizual. Gal Gadot face un rol impecabil, oferind noua, spectatorilor, atat momentele de vulnerabilitate, cat si de maxima putere ale personajului principal. Tanara israelianca, reuseste perfect sa intruchipeze valorile reprezentative pentru Wonder Woman: naivitate, frumusete, simplitate, putere si bunatate.

Pe partea cealalta, nici Chris Pine nu face un rol lipsit de substanta. Acesta te cucereste prin carisma si chimia pe care o are cu Gal Gadot. Un alt personaj care mi-a ramas in minte dupa vizitonarea acestui film este si Antiopegeneralul amazoanelor. Aceasta este jucata de Claire Underwood, cunoscuta pentru rolul din House of Cards.

Wonder Woman este un film care face parte din universul DC Comics, alaturandu-se celorlalte filme cu supereroi: Batman, Flash, Superman s.a.m.d. O alta diferenta pe care am observat-o in paralel cu alte filme DC, ca Batman sau Superman, se refera la estetica filmului. Spre deosebire de cele mentionate, Wonder Woman nu este un film cu o estetica posomorata, dar nici cu o poveste mohorata. Din acest punct de vedere acesta aduce foarte mult cu supereroii de pe cealalta parte a baricadei. Este vorba despre supereroii Marvel, care sunt mult mai amuzanti si mai putin seriosi si posomorati.

Singura mare problema pe care o gasesc acestui film o atribui constructiei personajelor negative. Aceste personaje n-au pic de profunzime, fiind mai degraba unidimensionale. De parca acestea sunt acolo doar pentru a infrunta si a se lasa invinsi de personajul principal.
Un alt minus este excesul de efecte speciale ingramadite pe finalul filmului.

Dupa ce am fost la cinema si am vazut acest film pot spune ca…?

Wonder Woman este un film deosebit si chiar unul dintre cele mai bune seria Universul DC, exceptand filmele din seria The Dark Night.

In concluzie, eu va invit sa vizionati Wonder Woman oricand aveti ocazia. Nu veti regreta timpul petrecut in fata micilor sau marilor ecrane. Pentru a va face o idee, va las cu trailerul acestui film.

Daca ti-a placut articolul da-mi un 😛 

— Vizionare placuta! —

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here