Stii cine face parte din aceeasi familie cu broccoli, conopida si alte tipuri de varza? Varza de Kale! Aceasta a fost descoperita destul de tarziu, iar cultivarea sa constanta a inceput sa se faca abia in anii 1980. Extrem de tarziu, daca stai sa te gandesti ca aceasta varza era prezenta in zonele mediteraneene inca dinainte de secolul XIX.

Varza Kale este foarte populara datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii. Asa se face ca specialistii in nutritive o recomanda ca aliment esential, avand un continut nutritional foarte bogat.

Daca alegi sa consume varza kale in mod regulat, vei observa beneficiile care nu intarzie sa apara.

 

Componenta verzei kale

Daca te intereseaza sa pierzi in greutate, varza kale este un aliment la care poti apela cu incredere. De ce? Pentru ca are un aport caloric foarte scazut. De exemplu, o salata simpla preparata dintr-o 100 de grame de varza kale si putin suc de lamaie, are mai putin de 50 de calorii. Asadar, atunci cand tii dieta apeleaza la kale pentru prepararea garniturilor sau gustarilor.

In compozitia verzei kale gasim 45 de tipuri de antioxidanti, dinte care trebuie sa amintim flavonoizii si carotenoizii. In plus, aceeasi varza kale contine si vitamina K, A, E si C, fosfor, potasiu, cupru, zinc si acizi grasi Omega 3.

O componeneta impresionanta, nu-i asa? Ei bine, datorita acestei compozitii, consumul de varza kale reuseste sa stopeze pe termen scurt absorbtia calciului in intestine.

 

Beneficiile pe care ti le aduce varza kale

Varza Kale vine cu beneficii uimitoare atat pentru sistemul digestiv, cat si pentru cel cardiovascular. Efectele asupra sistemului digestiv  se datoreaza continutului bogat in fibre al kale. Astfel se regleaza tranzitul intestinal. Mai mult decat atat, continutul de antioxidanti favorizeaza detoxifierea ficatului, rinichilor si colonului.

La nivelul sangelui, consumul de kale  ajuta la reducerea nivelului de cholesterol rau, iar vitamina K reuseste sa regleze procesele de coagulare a sangelui. De aceea, varza de Kale este foarte recomandata persoanelor care urmeaza tratamente anticoagulante.

De asemenea, Kale ajuta si in combaterea infectiilor.Aceasta reuseste sa neutralizeze radicalii liberi si astfel, previne aparitia ridurilor.

Si asta nu e tot! avand in compozitie un aport bogat de antioxidanti, kale are un puternic effect de detoxifiere.

Cum se consuma varza Kale

Recomandat este ca varza Kale sa se consume sub forma cruda. Astfel, aceasta reuseste sa-si pastreze absolut toate beneficiile. In forma cruda, varza Kale poate fi preparata sub forma de salata. Tot ce-ti mai este necesar este o lamaie si putin ulei de masline si orice alte legume iti sunt tie pe plac- morcovi, rosii, ciuperci- orice iti doresti.

Alta modalitate prin care poti servi varza de Kale este la abur. Odata data la abur, varza de Kale obtine consistenta spanacului fiert. Pentru un plus de aroma iti recomand sa adaugi o lingurita de unt si un catel de usturoi tocat marunt sau pisat.

Chipsuri Kale

Pentru prepararea chipsurilor Kale se iau cateva frunze, se aseaza aerisit intr-o tava, se presara putin ulei de masline si sare. In ultima faza, se da la cuptor pentru 10 minute. Ceea ce se obtine sunt chipsuri crocante, pentru ca la temperatura mare frunzele de Kale se usuca.

 

Ai consumat pana acum varza Kale? Daca da, astept parerile tale in sectiunea de comentarii. De asemenea, sunt curios sa aflu si cum o prepari.

Daca, insa, te gasesti printre persoanele care nu au incercat inca acest tip de varza, te sfatuiesc sa o faci. Te vei bucura de nenumaratele beneficii pe care aceasta le are de oferit.

 

Asta a fost si pentru astazi. Pana data viitoare, va doresc un weekend minunat, plin de soare!

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here