Turta dulce cu miere

Rețeta de AlinaFel: Desert
Porții

porții
Timp preparare
Timp gătire
Calorii

cal

Ingrediente

  • Aluat
  • 400 g Miere

  • 640 g Faina

  • 200 g Unt

  • 2 Oua

  • 2 lgt rase Bicarbonat

  • Sare

  • 1 plic de Zahar Vanilinat

  • Condimente
  • Scortisoara

  • Cuisoare

  • Nucsoara

  • Anason

  • Cardamon

  • Ghimbir

  • Glazura
  • 2 Albusuri de Ou

  • 300 g Zahar pudra

  • Cateva picaturi Zeama de Lamaie

  • Colorant Alimentar (optional)

Mod de preparare

  • Se pregatesc ingredientele. Untul se topeste si se amesteca cu mierea.
  • Intr-un vas se pun faina, oul si condimentele si se toarna si untul cu mierea.
  • Puteti framanta cu mana sau cu un aparat de framantat. Nu necesita multa bataie de cap, aluatul pentru turta dulce cu miere este gata repede si este usor de framantat. Trebuie sa va asigurati ca aluatul s-a omogenizat.
  • Se ia aluatul pentru turta dulce cu miere si se pune intr-o folie transparenta. Daca doriti sa coaceti in aceeasi zi turtele lasati aluatul macar o ora la frigder. Recomandabil ar fi ca aluatul sa stea la rece cateva ore bune (peste noapte).
  • Se scoate aluatul din frigider si se lasa 30 de minute ca sa se incalzeasca un pic, la temepratura camerei. Nu se poate lucra cu el rece.
  • Pe o scandura infainata se intinde aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 5-6 mm.
  • Cu o forma (sau mai multe) se portioneaza turta si se aseaza pe o foaie de copt in tava. Cresc putin la copt asa ca trebuie lasata o distanta intre ele.
  • Turta dulce cu miere se coace la 170° timp de 8-9 minute (cuptor preincins).
  • Glazura
  • Se pune albusul intr-un bol si treptat se adauga zaharul pudra. Se adauga atata zahar pana se obtine o consistenta pastoasa. Se picura si zeama de lamaie. La alegere se poate colora sau lasa pasta alba. Eu am folosit colorant natural rosu (pudra). Se poate imparti in 3-4 castroane mai mici si se poate colora diferit: roz, bleu, vernil, galben, violet etc.

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here