Uleiul de cocos este un produs care se bucura de o popularitate uimitoare. Este un produs minune atat in rutina de beauty, dar si in contexte de uz intern. Dar oare cunosti toate modurile in care poti folosi uleiul de cocos? Permite-mi sa-ti dezvalui secretele uleiului de cocos pentru a stii sa te bucuri de toate beneficiile lui.

Motivul principal pentru care uleiul de cocos este atat de popular este versatilitatea acestuia. Cu alte cuvinte, faptul ca uleiul poate fi folosit atat in bucatarie, in rutina de beauty si ingrijire, dar si in medicatie il face sa fie foarte indragit. Este incredibil cum un singur produs iti poate fi util in atatea momente din zi. Uleiul de cocos este sanatos si recomandat atat pentru uz extern, cat si intern.

Specialistii recomanda folosirea uleiului de cocos in cafeaua de dimineata, in rutina de ingrijire a tenului, in tratamentele contra celulitei s.a.m.d.

Insa, acestea sunt intrebuintari ale uleiului de cocos cunoscute mai tuturor. Astazi, insa, vreau sa-ti dezvalui alte 9 utilizari ale uleiului de cocos, un ulei aromat si cremos.

9 intrebuintari mai putin cunoscute ale uleiului de cocos

1.Uleiul de cocos iti poate fi de folos in curatarea eficienta a baii

Probabil ca, la fel ca toata lumea, atunci cand iti cureti baia, te folosesti de tot felul de produse chimice din comert. Afla ca poti renunta la toate acestea, alegand in schimb, uleiul de cocos. Acesta este foarte eficient in curatarea si inlaturarea pietrei, calcarului, grasimii si petelor din baie. Ba chiar nici mucegaiul nu tine piept uleiului de cocos, combinat cu apa minerala.

2. Inlatura etichetele folosindu-te de uleiul de cocos 

De cate ori nu ti-a dat batai de cap o eticheta naravasa, care nu a vrut nici in ruptul capului sa se desprinda? De multe ori, sunt convins! Ei bine, am o solutie super rapida pentru tine. Ai ghicit- uleiul de cocos!

Sa-ti spun cum procedezi. Acopera eticheta in ulei de cocos si asteapta sa se inmoaie. Odata ce s-a inmuiat, sterge usor. Eticheta se va inlatura imediat, fara a ramane reziduuri lipicioase.

3. Uleiul de cocos este util si in inlaturarea gumei lipite

La fel ca si etichetele naravase sunt si gumele lipite in par. Toata lumea spune ca o guma prinsa-n par este un adevarat cosmar, mai ales ca risti sa te tunzi, daca nu reusesti s-o inlaturi.

Am pentru tine un secret, insa. Foloseste uleiul de cocos pentru a inlatura cu usurinta guma de mestecat din par. Pune uleiul pe guma, asteapta sa actioneze cateva minute, dupa care incepe sa indepartezi guma de mestecat cu rabdare.

4.Vrei un machiaj mai intens? Foloseste-te de uleiul de cocos

Deja stim ca uleiul de cocos este extrem de eficient in rutina de ingrijire a tenului si nu numai. In schimb, sunt aproape convins ca nu stiai ca uleiul de cocos poate fi folosit si pentru accentuarea make-up-ului.

Accentuandu-ti make-up-ul cu putin ulei de cocos, vei obtine acel look wet, lucios,care este foarte la moda.

5. Uleiul de cocos este util si in intretinerea pantofilor

Ai o pereche de pantofi la care tii foarte mult? Atunci, cu siguranta investesti niste bani si in produsele de ingrijire a acestora. In ceea ce priveste lustruirea pantofilor preferati, te sfatuiesc sa renunti la produsele din comert si sa alegi uleiul de cocos, in schimb.  Pe langa ca confera luciu pielii naturale, uleiul de cocos ajuta foarte mult si in pastrarea in stare buna a pantofilor. 

6. Renunta la deodorantele toxice, alege uleiul de cocos!!!

Folosesti deodorant? Stiai ca acesta este, de fapt, plin de chimicale toxice, care dauneaza pielii tale? Iti recomand o alternativa 100% sanatoasa si 100% naturala. Incearca uleiul de cocos! Aplica ulei de cocos in zona axilei si astfel te vei tine departe de iritatii, si, in plus, uleiul va actiona ca antibacterian si antifungic.

7. Foloseste-l ca remediu impotriva arsurilor

Cu totii stim ca atunci cand ne ardem, recomandat este sa aplicam ulei peste arsura. Cel mai bun ulei pentru asta este uleiul de cocos. Acesta are un efect clamant  uluitor si, in plus, ajuta si la prevenirea infectiilor, grabind, in acelasi timp si vindecarea.

8. Prelungeste viata oualor cu ajutorul uleiului de cocos

Stiai ca folosindu-te de uleiul de cocos poti prelungi durata de viata a oualor? Ei bine, da! Uleiul de cocos inchide porii oualor. Si astfel, se prelungeste durata de viata a acestora. Pentru a te bucura de aceasta utilitate a uleiului de cocos, tot ce trebuie sa faci este sa ungi oualele cu ulei si gata, astfel oxigenul nu va penetra coaja.

9. Foloseste uleiul de cocos in lupta cu candida

Ai candida? Atunci, uleiul de cocos iti este foarte util! In compozitia acestui ulei gasim acid caprilic, care are un rolantimicrobian. Tot ce trebuie sa faci este fie sa aplici ulei pe zona afectata, fie sa consumi zilnic o lingurita de ulei de cocos.

Acestea sunt 9 intrebuintari mai putin cunoscute ale uleiului de cocos. Cunosti si altele? Te invit sa le impartasesti cu noi in sectiunea de comentarii. Pana data viitoare, aveti grija de voi si alegeti sa traiti sanatos! 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here