Roma are multe de oferit din punct de vedere turistic, cultural, gastronomic si lista poate deveni foarte usor infinita. Fiind un oras turistic, Roma este impanzita de locuri faimoase, cu poveste. De aceea, atunci cand te hotarasti sa o vizitezi, iti este foarte dificil sa alegi doar cateva dintre ele. Sa vizitezi locurile recunoscute international, ca faimosul Colosseum sau sa acorzi timp si locurilor de asemenea superbe, dar mai putin cunoscute ca Villa dei Quintili? Sper sa-ti vin in ajutor cu acest top 7 obiective si atractii turistice din Roma.

 

 O destinatie turistica de poveste

Roma este una dintre cele mai indragite destinatii turistice din intreaga lume. Orasul mai este supranumit si Caput Mundi ( Capitala lumii), Limen Apostolorum ( Pragul apostolilor), La Citta Eterna ( Orasul etern), La Citta dei Sette Colli ( Orasul celor 7 coline) sau pur si simplu- l’Urbe ( Orasul). Cum iti spuneam, Orasul Etern are multe de oferit, multe de vizitat, vazut si admirat. Da-mi voie sa-ti prezint topul celor mai indragite atractii turistice din Roma.

 

1.        Ostia Antica

Probabil ca atunci cand ti-ai pus in gand sa vizitezi Roma, Ostia Antica nu a aparut pe lista ta de obiective turistice de bifat. Putini stiu, insa, Ostia Antica este o adevarata bijuterie din punct de vedere turistic. Aici poti vizita ramasitele fostului port roman. Este un loc al linistii si al istoriei gravate in ruine prin trecerea ireversibila a anilor.

 

2.        Villa dei Quintili

Villa dei Quintili, ca si Ostia Antica, nu se gaseste foarte des pe lista turistilor care viziteaza Roma. Pacat! Pentru ca este o locatie superba, o vila care a apartinut Imparatului Commodus si a fost conservata foarte bine. Odata ajuns aici poti vizita chiar si locul de antrenament al Imparatului.

 

3.        Forumul Roman

Forumul Roman se bucura de o popularitate incredibila in randul turistilor care aleg sa viziteze Roma. Aici, a fost odata centrul vietii romane. Desigur, trecerea timpului si-a lasat amprenta asupra ruinelor, insa, grandomania locului nu poate fi furata. Chiar si asa, cu un exercitiu minim de imaginatie, poti reconstrui locul asa cum a fost odinioara. Exista numeroase tururi gratuite la Forumul Roman, asa ca nu rata ocazia!

 

4.        Vila lui Hadrian

Aici a avut resedinta unul dintre cei mai faimosi imparati romani. Din pacate, in ziua de astazi, vila nu se gaseste in cele mai bune conditii de pastrare, dar asta nu inseamna ca nu merita vizitata. Dimpotriva!

 

5.        Musei Capitolini

Daca prinzi zile ceva mai ploioase de-a lungul sejurului tau in frumoasa Roma, nu trebuie sa te intristezi. Sunt multe locatii turistice care merita vizitate si indoor. Ca Musei Capitolini- unul dintre cele mai de vaza obiective ale Romei. Muzeul se afla in apropierea Forumului Roman si te pune fata in fata cu numeroase artefacte si expozitii din era antica si nu numai. Vei putea admira lucrari si din medieval sau era renascentista.

 

6.        Panteonul

Imposibil sa nu fi auzit de Panteon. Este una dintre cele mai trainice si bine pastrate edificii istorice ale Romei. Fara indoiala este unul dintre obiectivele turistice ale Romei care nu trebuie ratat. Aici ai sansa de a da ochii cu peste 2000 de ani de istorie, intr-un loc care te copleseste cu grandoarea sa.

 

7.        Muzeele Vaticanului

Nu cred ca exista turist care sa fi vizitat Roma si sa nu fi trecut pe la Muzeele Vaticanului- cele mai frumoase obiective turistice din Roma. Aici poti admira fresce realizate de Raphael, sarcofagul lui Junius Bassus si faimoasa Capela Sixtina. Desigur, colectia de arta si piese istorice este absolut impresionanta si bogata.

Cate din aceste obiective le-ai vizitat deja? Mai ai si altele pe lista ta? Te astept in sectiunea de comentarii sa le discutam. 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here