Top 100 site-uri de pe Internet in functie de trafic

Top 100 Site-uri pe Internet

Dupa o analiza amanuntita a ultimelor date aparute pe internet exista peste 1,1 miliarde de site-uri iar marea majoritate a traficului este impartit de un numar select de site-uri.

Doar Google.com are un trafic lunar de 28 de miliarde de vizite pe luna, iar pe locul 2 se situeaza YouTube.com, companie detinuta de Google, cu un trafic de 20,5 miliarde de vizite. Ca exemplu Google detinte controlul a 4 site-uri care sunt in Top 100 (Google, YouTube, Blogger si Google User Content), in timp ce Verizon detine Huffington Post si AOL.com(care la randul lor vor detine controlul Yahoo si Tumblr odata ce vor incheia contractul in Q2). Aceste date sunt sortate pe industrii, astfel site-uri similare vor fi grupate in aceleasi categorii si vor avea aceeasi culoare.


O cadere abrupta!

In situatia in care un site cade de pe pozitia #1 pe pozitia #100 impactul e urias. Luam pozitia #1 Google.com cu un trafic de 28 de miliarde de vizite, iar site-ul Citi.com care este pe pozitia #98 are doar 53 milioane de vizite pe luna. Se observa ca diferenta e uriasa de peste 500 de ori!

Dar daca daca luam ca termen de comparatie alte site-uri ca de exemplu visualcapitalis.com care are doar 1 milioan de vizite pe luna si este situat pe pozitia #33,000 in USA diferenta e de 50 de ori fata de Citi.com. Aceste comparatii pot continua daca ne uitam la milioanele de site-uri care au sute de mii sau doar sute de vizite pe luna, iar unele nu au nici o vizita.

Ca si concluzie observand intreaga distributie de site-uri doar un numar limitat detin cel mai mare volum de trafic iar restul se bat sa ajunga in top. Sa nu ne demoralizeze aceste informatii deoarece in lume exista sute de milioane de site-uri iar noi avem oportunitatea de a ajunge in top. Daca tragem tare si oferim utilizatorilor informatiile de care acestia au nevoie nimic nu ne poate impiedica sa ajungem unde ne dorim!

Daca ti-a placut articolul da-mi un 😛 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here