Cine a castigat premiul Oscar 2018 pentru Cel Mai Bun Film al Anului nu mai este pentru nimeni o surpriza. Este vorba despre The Shape of Water al lui Guillermo del Toro. Un film pe care, daca nu l-ai vazut pana acum, nu ai voie sa-l ratezi. Crede-ma, nu vei regreta!

Filmul nu numai ca a castigat la categoria Cel mai Bun Film, dar a castigat si premiul Cel mai bun Regizor. Lucru care, personal, ma bucura- Guillermo del Toro fiind unul dintre preferatii mei.

Un film cu incasari record in box office

The Shape of Water a fost regizat de Guillermo del Toro, dupa cum ti-am spus deja si este un film care a avut la baza un buget de 19 400 000 de dolari. In categoria box office, pelicula a avut incasari de 51.578.714 dolari, atingand castiguri asemanatoare si in restul tarilor. La baza filmului sta un scenariu scris de del Toro impreuna cu Vanessa Taylor. Startul filmarilor a fost in august 2016 si s-au terminat in acelasi an, pe 6 noiembrie. Totul s-a intamplat atat de rapid, fara complicatii datorita implicarii regizorului, care s-a asigurat intotdeauna ca lucrurile merg conform planurilor initiale.

La finalul anului 2017, Guillermo del Toro declara “Am vrut sa fac un film despre o creatura amfibiana care schimba viata oricarui om care o salveaza,intr-un sens magic”. O poveste plina de fantezie, de umanitatea, care, in ultimul timp, din pacate, isi face tot mai putin simtita prezenta in realitatea nostra cotidiana.

Actorii din rolurile principale ale filmului sunt Sally Hawkins in rolul Elisei Espasito, Michael Shannon in rolul lui Richard Strickland, Richard Jenkins in rolul lui Giles si Octavia Spencer in rolul Zeldei Fuller.

Cum au intampinat criticii din lumea filmului aceasta pelicula

Will Gompertz este editor la televiziunea britanica BBC si, intr-o recenzie a sa, se arata extrem de impresionat dupa vizionarea filmului :

”Nu am fost entuziasmat pentru ca s-a terminat filmul, ci pentru ca am vazut o opera de arta inteligenta, tandra, filmata foarte frumos, ingrijita meticulos. Nu este chiar deloc fantezie”

Povestea pe scurt a filmului

Suntem martorii unei povesti fantastice, din timpul Razboiului Rece din America. Intr-unul dintre laboratoarele guvernamentale foarte securizate si secrete, lucreaza si singuratica Elisa ( Sally Hawkins), ,impreuna cu cea mai buna prietena a ei Zelda (Octavia Spencer). Acestea sunt femei de servici, carora li se da in grija curatenia dintr-un laborator in care se desfasoara un experiment ultra secret.

De aici, se dezvolta o poveste de iubire aparte, bine transpusa intr-o metafora romantica, asa cum numai del Toro stie sa cladeasca. Iubirea dintr-un monstru marin si o pamanteana muta si singuratica.

Pentru a afla cum se infiripa si cum decurge relatia dintre cele doua personaje atipice, te invit sa vezi filmul personal.

In continuare, eu iti voi spune ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la acest film.

Punctele forte ale filmului

In primul si-n primul rand, nu pot trece cu vedere efectele speciale ale filmului, care sunt cu adevarat uimitoare.

Apoi, trebuie sa recunosc ca povestea a atins coarda sensibila in cazul meu. Este o poveste cu puternice insight-uri trase din legendele si miturile grecesti si din povestea Soldatelului de Plumb. Iar momentul de musical in care Elisa isi canta iubirea pentru amfibianul fantastic este de-a dreptul wow!

De asemenea, ceea ce m-a cucerit este constructia personajului principal- Elisa. Este vorba despre un personaj extrem de complex. Este un personaj mut, iar intensitatea cu care reuseste actrita sa ne faca sa traim sentimentele personajului ei pe mine m-au facut sa ma inclin in fata maiestriei ei.

Ce nu mi-a placut?

Prea putine. Recunosc ca au fost unele momente care mi-au parut exagerate,dar doar in prima faza, ca apoi fantezia povestii m-a cucerit.

Concluzia?

The Shape of Water este un film pe care nu trebuie sa-l ratezi. Un film care nu te plictiseste, care te cucereste si-ti face sufletul sa se inmoaie in fata unei povesti de dragoste atipice, dar foarte sincere, dezinteresate si lipsite de prejudecati.

5 lucruri mai putin stiute despre The Shape of Water

  1. Guillermo del Toro a avut ca baza de inspiratie filmul clasic horror ”Creatura din Laguna Neagra” atunci cand a scris scenariul filmului.
  2. Del Toro a inceput sa lucreze la ”The Shape of Water” in 2011.
  3. Initial, filmul trebuia tras alb-negru, dar a ajuns sa fie color din cauza unor motive care tin de buget.
  4. Del Toro a investit 200.000 de dolari in film, bani pe care i-a adus de acasa.
  5. ”The Shape of Water” a primit cele mai multe nominalizari la Premiile Globurile de Aur 2018 si a castigat patru premii la gala BAFTA 2018.

 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here