Cati dintre voi ati facut o fapta buna si din suflet in ultimul timp? Probabil, daca am fi sinceri, la aceasta intrebare nu s-ar ridica foarte multe maini. Si pentru asta ne gasim nenumarate scuze- lipsa timpului, lipsa posibilitatilor personale si tot asa. Insa, imbucurator este faptul ca sunt si oameni care nu isi gasesc scuze, ci oameni care mai degraba iau initiativa si o duc pana la cap, ajutand si oferind inapoi tot ceea ce pot.

Alex Bobes este un astfel de om. Este bucuresteanul care ne da fiecaruia in parte o lectie de viata. Un om ca totii oamenii, care a creat singurul serviciu de taximetrie gratuit din tara. Un proiect care se adreseaza cazurilor sociale. Din luna aprilie 2013, proiectul Taxi Gratis, un proiect umanitar, a luat nastere, dand speranta pe bulevardele aglomerate ale Bucurestiului parca, oricum, prea egoist.

Cum a luat nastere aceasta initiativa? Inceputurile proiectului Taxi Gratis

alex-bobes-taxi-gratis-proiect-de-suflet

Dupa cum am spus, inceputul proiectului Taxi Gratis a fost in luna aprilie a anului 2018 si cumva, a pornit din confruntarea lui Alex cu o problema asemanatoare cu cea pe care urmareste s-o solutioneze prin proiectul demarat de el. La vremea aceea, mama lui Alex suferea de cancer si avea foarte mare nevoie de transport intre domiciliu si spital. Insa costurile erau destul de ridicate. Aceasta situatie de baraj, l-a facut pe Alex sa constientizeze ca transportul este, intr-adevar, o problema serioasa si costisitoare pentru cei fara posibilitati financiare, dar cu probleme medicale. Si cum autoritatile statului nu par sa empatizeze foarte bine cu astfel de subiecte, Alex s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa preia el initiativa. Si bine a facut! Nu putem decat sa-i multumim.

Ce servicii ofera Taxi Gratis?

Taxi Gratis este un proiect umanitar, care ofera transport gratuit persoanelor cu grave probleme financiare si de sanatate ( persoane cu handicap, persoane nevazatoare, care sufera de afectiuni grave, ca leucemia, cancerul s.a.m.d.)

Si asta nu e tot. Taxiul Gratis nu se rezuma doar la a oferi servicii de transport persoanelor aflate in dificultate. Alex Bobes se implica constant in diverse cazuri, organizand campanii de caritate pentru diverse cazuri sociale. Alex a fost implicat si in ajutarea celor care au suferit in tragedia de la Colectiv. Cum am spus deja, un om al oamenilor in adevaratul sens al cuvantului.

 

Cum de este gratis acest serviciu?

alex-bobes-taxi-gratis

La aceasta intrebare, Alex a raspuns intotdeauna din suflet. Este si va ramane un serviciu gratis, din ce spune el, pentru ca se ofera din suflet, pentru persoanele care oricum nu au posibilitati financiare si se confrunta cu probleme mai mari de-atat. Cum autoritatile nu sunt capabile sa faca ceva bun pentru oamenii aflati in astfel de situatii de criza, Alex alege sa faca el ceva din suflet. Un proiect 100% finantat din resurse proprii, care se ofera gratuit, fara vreun fel de obligatii ulterioare din partea beneficiarului.

In cei 5 ani de activitate, Alex a reusit sa atraga in echipa lui de binefacatori alti 6 voluntari. Pe aceasta cale, le multumim si lor pentru initiativa.

Daca te intereseaza si pe tine sa devii voluntar Taxi Gratis, intra aici si compelteaza formularul.

 

Cum functioneaza Taxi Gratis?

La aceasta intrebare, ne raspunde chiar Alex pe site-ul taxigratis.ro 

Persoanele cu probleme grave ne contacteaza prin telefon sau prin intermediul apropiatilor. Isi expun problema, iar daca situatia pare reala, programam impreuna data / ora si locul unde ne vom intalni (unitati medicale sau domiciliu).

La ora programata, in ziua stabilita, ne deplasam cu autoturismul si preluam persoana care ne-a contactat. Cu toate ca autoturismul nu este special adaptat pentru carucioare cu rotile, daca acestea sunt pliabile, le putem pune in portbagaj.

Cu fiecare persoana ajutata, facem un pas inainte. Evoluam incet dar sigur spre dezvoltarea unui serviciu care ar fi trebuit sa fie deja prezent la noi in Romania: transportul gratuit pentru persoanele aflate in imposibilitatea de a se descurca pe cont propriu.

Viziunea proiectului, dupa cum spune tot Alex pe site-ul proiectului este:

“Taxi gratis ar putea fi mai bine descris ca fiind “un serviciu de transport medical non-urgenta”. Incercam sa suplinim lipsurile pe care le are sistemul medical din Romania, intervenind si fiindu-le cu adevarat alaturi persoanelor neajutorate.Nu putem dezvolta proiectul singuri, resursele noastre financiare si logistice sunt foarte. Suntem dependenti de implicarea ta.”

Pentru mai multe informatii, chiar de la Alex, va invit sa urmariti cel mai recent interviu al sau, realizat de cei de la Recorder in luna mai, anul acesta.

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here