Suparafata Ocupata de Panouri Solare pentru a Alimenta Intreg Pamantul?

Power The Entire Earth With Solar Energy

In ultimii ani de s-a pus problema unei surse alternative de energie astfel au aparut tot mai multe variante prin care aceasta problema sa poata fi rezolvata.

Astfel pentru a inlatura combustibilii folsili cu o sursa alternativa BIO s-a propus trecerea completa la energia solara. O varianta buna dar care nu poate fi in totalitate aplicata cu technologia actuala. Intre timp exista ca proiecte mai multe solutii care ar putea fi fezabile in viitorul apropiat.Pentru a avea o vedere de ansamblu asupra acestui mega proiect, The Land Art Generator Initiative a facut un calcul si a prezentat printr-un infografic care este spatiul pe care trebuie sa-l ocupe panourile solare pentru a alimenta intreg Pamantul. O firma de consultanta in domeniul marketingului in domeniul energiei solare, EnergySage, a calculat si costul acestui imens proiect.

Astfel suprafata ocupata de panouri solare trebuie sa fie de 308.700km patrati pentru a alimenta intregul necesar de energie pentru anul 2030 care se estimeaza a fi de 199 trilioane kilowatt/ora. Iar analizand piata si tehnologia actuala s-a estimat ca pentru intreaga constructie costul ar fi $294 quadrillion. Punand acest numar in perspectiva intregul GDP al planetei este de $74 trillioane dar cand iei in cosiderare sanatea ta ca individ si a planetei pentru viitoarele generatii, acest pret merita platit!

Daca ti-a placut articolul da-mi un 😛 

Viitorul este in mainile tale! —

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here