Tot ce tine de televiziune intra in  categoria entertainment. Sau cel putin, asa ar trebui. Gasesc  foarte interesant si palpitant momentul ala cand descopar un serial care incearca in mod ingenios sa-mi ofere versiuni ale unui posibil viitor. Am fost insa surprins in mod puternic atunci cand am descoperit anumite seriale care nu doar au oferit versiuni ale unui viitor posibil, ci chiar l-au prezis intru-totul. Astazi iti prezint cateva momente din seriale TV care, nu stiu cum, dar au reusit sa prezica cu timp inainte ceea ce urma sa se intample. Asemanarile sunt izbitoare si te pun pe ganduri. Pe mine unul m-au pus.

Chris Rock Show a stiut ca O.J. a facut-o inainte ca O.J s-o fi facut

In timpul episodului pilor al show-ului sai de la HBO, Chris Rock a lansat un sketch imaginandu-l pe O.J. Simpson lansand o caseta video numita I Didn’t Kill My Wife, But If I Did, Here’s How I’d Do It. Ironia la adresa lui Simpson a fost una puternica. Mai tarziu, in 1995, O.J Simpson a fost suspect si judecat pentru uciderea fostei lui sotii. A fost gasit nevinovat, desi chiar si pana astazi multi considera ca el este vinovatul. Intr-un mod bizar, Simpson, in 2006, a lansat o carte numita If I Did It si pentru a o promova a lansat un TV special numit If I Did It, Here’s How It Happened. Vezi si tu asemanarile intre satira lui Chris Rock si intamplarile reale?

Family Guy a prezit schimbarea de sex a lui Bruce Jenner

99% din timp, scenele din Family Guy sunt ironii si glume la adresa celebritatilor ale momentului. Cand s-a lansat prima data, in 2009, lucrurile stateau fix la fel. In episoadele de inceput exista o scena in care micul Stewie Griffin face o remarca, care mai tarziu avea sa devina realitate adevarata. Acesta spune ca, de fapt, Bruce Jenner este “o eleganta si frumoasa femeie Olandeza”. Nu cu multi ani mai tarziu, Jenner avea sa-si declare schimbarea de sex si sa anunte ca acum este Caitlyn Jenner. Doar olandeza nu este!

The Lone Gunmen si conspiratia atacului de la 9/11 din SUA

The Lone Gunmen este un spinoff comic al popularului The X-Files. In primul episod al showului s-a lansat o teorie despre guvernul american care v-a planui un atact terorist cu avion, la turnurile World Trade Center; atac pe care il va pune in spinarea strainilor. Acest episod a fost lansat in 2001. In 2011 predictia avea sa devina realitate.

Trump presedinte ales de The Simpson

The Simpson a anuntat presedentia lui Trump cu mai bine de 10 ani inainte. Este un lucru deja stiut ca serialul animat The Simpson isi are multe episoade setate in viitor, tocmai pentru a evidentia ca si viitorul ne este la fel de distrus ca si prezentul. De exemplu, este acel episod in care Lisa e la colegiu si robotii humanoizii sunt ceva la ordinea zilei… atata ca se topesc instantaneu cand simt emotie umana. In acelasi episod, apelurile telefonice sunt facute via video. Ceea ce este foarte asemanator cu FaceTime-ul din zilele noastre sau cu Skype-ul.

Un episod din 2000 a atras atentia multora, insa. Lisa tocmai ce fusese aleasa presedinte a Statelor Unite ale Americii, avand ca sarcina restabilirea Americii, dupa ce fostul commander-in-chief, Donald Trump, lasase tara in disperare.

Astazi, Donald Trump este adevaratul presedinte ale Statelor Unite ale Americii. Sa speram, insa, ca nu va distruge una dintre cele mai mari puteri ale lumii.

Friends ne-a prezentat conceptul Facebook cu mult inainte

Fie ca ma crezi ori ba, mult indragitul serial tv Friends a vorbit despre o retea sociala foarte asemanatoare Facebookului inainte ca Mark Zuckerberg s-o lanseze.

In sezonul 9, din 2003, al serialului Ross si Chandler sunt uimiti de acest nou website care iti permite sa mentii legatura cu fostii tai colegi de facultate. Suna foarte cunoscut, nu-i asa?

“Ai vazut asta?”zice Ross. “Este noul site al celor care au absolvit facultatea noastra. Poti posta mesaje pentru alti oamenii si poti spune tuturor ce faci”.

La un an distanta, Facebook se lansa ca retea sociala a unui colegiu, ca mai apoi sa cuprinda intreg mapamondul.

Scrubs a stiut unde se ascunde Osama Bin Laden

Intr-un episod din 2006 al serialului de comedie, J.D invata pe fuga despre razboiul din Iraq. In timpul discutiilor, omul de serviciu sugereaza ca armata ar trebui sa-l caute pe Bin Laden in Pakistan. Acum, sa derulam cativa ani, in 2011, cand fortele U.S l-au localizat pe liderul al-Qaeda. Ghici unde? EXACT! In Pakistan.

Ce parere ai despre aceste preziceri ale viitorului intalnite in seriale de televiziune? Ai mai surprins si altele? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii.

 

 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here