Serbet de cacao
Course: DesertPorții
–
porțiiTimp preparare
Timp gătire
Calorii
–
calIngrediente
1 kg Zahar
3/4 l Apa
50 g Cacao
1 lingurita Rom
Mod de preparare
- Siropul se fierbe la foc iute pana cand cateva picaturi, turnate intr-o cescuta cu apa rece se string la un loc, formand un bob. In acest moment, se ia cratita de pe foc si se incepe frecatul siropului intr-un sungur sens.
- Se fierbe siropul din zahar cu apa. Cand incepe sa se lege se adauga cacaoa dizolvata in putina apa calda si romul. Se lasa sa se racoreasca apoi se freaca pana isi schimba culoarea
- Serbeturile din fructe acre se freaca calde (cu un facalet), iar celelalte racorite pana cand isi schimba culoarea. Daca serbetul este prea tare, se poate inmuia, frecandu-l cu mana oe planseta, ca pe un aluat.
- Se pastreaza in borcane legate cu celofan