Serbet de caise
Fel: DesertPorții
–
porțiiTimp preparare
Timp gătire
Calorii
–
calIngrediente
1 kg Zahar
3/4 l Apa
1 pahar Suc de Caise
10 Samburi de Caisa
Mod de preparare
- Siropul se fierbe la foc iute pana cand cateva picaturi, turnate intr-o cescuta cu apa rece se string la un loc, formand un bob. In acest moment, se ia cratita de pe foc si se incepe frecatul siropului intr-un sungur sens.
- Sucul de caise se poate obtine fie prin presarea caiselor foarte coapre, fie fierband cojile de la 2 kg de caise, ramase de la dulceata cu un pahar de apa
- Se leaga zaharul cu un pahar suc de caise sau un pahar si jumatate zeama in care au fiert cojile de caise si apa pana la cpmpletarea a 600 g lichid.
- Se freaca fierbinte si se adauga samburii presati. Pentru a obtine o culoare frumoasa, se poate pune si putina zeama de lamiae
- Serbeturile din fructe acre se freaca calde (cu un facalet), iar celelalte racorite pana cand isi schimba culoarea. Daca serbetul este prea tare, se poate inmuia, frecandu-l cu mana oe planseta, ca pe un aluat.
- Se pastreaza in borcane legate cu celofan