Serbet de caise

Rețeta de AlinaFel: Desert
Porții

porții
Timp preparare
Timp gătire
Calorii

cal

Ingrediente

  • 1 kg Zahar

  • 3/4 l Apa

  • 1 pahar Suc de Caise

  • 10 Samburi de Caisa

Mod de preparare

  • Siropul se fierbe la foc iute pana cand cateva picaturi, turnate intr-o cescuta cu apa rece se string la un loc, formand un bob. In acest moment, se ia cratita de pe foc si se incepe frecatul siropului intr-un sungur sens.
  • Sucul de caise se poate obtine fie prin presarea caiselor foarte coapre, fie fierband cojile de la 2 kg de caise, ramase de la dulceata cu un pahar de apa
  • Se leaga zaharul cu un pahar suc de caise sau un pahar si jumatate zeama in care au fiert cojile de caise si apa pana la cpmpletarea a 600 g lichid.
  • Se freaca fierbinte si se adauga samburii presati. Pentru a obtine o culoare frumoasa, se poate pune si putina zeama de lamiae
  • Serbeturile din fructe acre se freaca calde (cu un facalet), iar celelalte racorite pana cand isi schimba culoarea. Daca serbetul este prea tare, se poate inmuia, frecandu-l cu mana oe planseta, ca pe un aluat.
  • Se pastreaza in borcane legate cu celofan

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here