Weekend-ul asta am de gand sa gatesc. Si vreau sa fac ceva cald, care sa incalzeasca sufletele si sa bucure papilele. M-am gandit putin si am ajuns sa aleg reteta perfecta, zic eu. Curry cu piept de pui si orez basmati! V-am facut pofta, nu-i asa?

Numai bine, pentru ca astazi va prezint reteta acestui preparat delicios, bun de te lingi pe degete si mai ceri si a doua portie. Cu ocazia aceasta, anunt si lansare unei noi mini-sectiuni a blogului- Reteta de Weekend. Astfel, in fiecare vineri, de acum incolo, va astept aici, sa descoperim impreuna retete delicioase si sanatoase, pentru toate gusturile.

 

Cele necesare pentru prepararea retetei de curry cu piept de pui si orez basmati

Pentru pregatirea acestui dish oriental nu-ti sunt necesare foarte multe ingrediente. Ceea ce inseamna ca nu-ti va afecta foarte mult bugetul si ca oricine se poate bucura de savoarea acestei mancari.

Asadar, in reteta de curry cu piept de pui intra urmatoarele ingrediente:

  • curry
  • piept de pui
  • ceapa
  • sare si piper
  • ulei
  • smantana
  • faina
  • orez basmati

Cum se preparar curry-ul cu piept de pui si orez basmati

Foarte simplu! In prima faza se prepara orezul. Se masoara cam o cana de orez basmati, care se caleste pentru numai 2-3 minute impreuna cu doua linguri de ulei. Apoi, pe deasupra se toarna doua cani de apa si un praf de sare. Acum, este momentul sa lasam orezul sa se faca prin fierbere.

In a doua etapa a retetei ne ocupam de pieptul de pui. Pieptul de pui se taie cubulete si se rumeste intr-o tigaie. Cand observam ca puiul prinde culoare, deci se rumeneste, adaugam si ceapa tocata. Asteptam pana se caleste ceapa, dupa care adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba putin carnita.

Cand pieptul de pui a fiert se adauga un pahar de smantana grasa si amestecam bine de tot pana se topeste. Abia la final se adauga o lingura sau doua ( dupa gust) de curry si se amesteca bine.

Si asta a fost tot! Destul de simplu si rapid, nu-i asa? O reteta pe care vi-o recomand cu drag pentru acest weekend care se anunta tare friguros. S-aveti pofta! 🙂

 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here