Circula o vorba, tot mai populara in ultimul timp, care spune asa Esti ceea ce mananci. Se pare ca aceasta zicala i-a facut pe tot mai multi est europeni sa constientizeze influent ape care o are alimentatia asupra sanatatii si a starii de bine, in general. De asemenea, ceea ce alegem sa mancam are un impact semnificativ si asupra evolutiei pozitive sau negative a  unora dintre afectiunile, de care am putea suferi.

Specialistii in nutritie sustin ca niciun aliment nu ne poate oferi cantitatile optime din toti nutrientii de care are nevoie organismul nostru, pentru  a functiona eficient si fara probleme. Tot specialistii ne spun ca putem obtine un echilibru nutritional doar in conditiile unei alimentatii variate, moderate si, evident, echilibrate.

In plus, un insight bun, oferit de specialistii in nutritie ne sfatuieste sa mentinem o alimentatie echilibrata si sanatatoasa tot timpul, nu ocazional. Astfel, nutritia trebuie sa devina parte integrate a stilului de viata. Numai asa reusim sa ne asiguram o stare generala de sanatate longeviva.Despre astfel de lucruri si mult mai multe ne vorbeste si primul magazin din Romania, care se dedica in exclusivitate dieteticii si nutritiei integrative- Bio-Dietetic Dr. Albu Selections- Jiului 67. Eu am fost la deschidere si, trebuie sa recunosc, privesc cu alti ochi alimentatia personala. Hai si tu in magazin, pentru a incepe un stil de viata sanatos complet!

Am inaugurat primul complex din Romania care inglobeaza magazin, depozit bio-dietetic, magazin online, reprezentanta medicala, centru medical precum si unul de pregatire pentru cei interesati de dietetica si nutritia de varf. Odata cu inaugurarea Magazinului Bio-Dietetic – Dr. Albu Selections Jiului 67 din acest weekend, s-a inaugurat si Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara, care se alipesc elementelor mai vechi. Odata cu deschiderea acestora, ne propunem aducerea dieteticii si nutritiei romanesti la cele mai inalte standarde mondiale. Mai mult, cu aceasta ocazie, am hotarat si infiintarea mai multor burse de studiu pentru masteranzii in dietetica si nutritie ai Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca”, afirma consilierul stiintific dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara a cancerului.

Importanta dieteticii si nutritiei integrative

Nu sunt putini cei pentru care mancare nu este nimic altceva decat o sursa de placere. La fel de multi sunt si cei pentru care alimentatia este o sursa de energie, dar care trebuie sa fie avantajoasa din punct de vedere financiar si cat mai la indemana. Din fericire, exista si o parte mica a populatiei care incepe sa se arate foarte interesata de beneficiile sau prejudiciile pe care le aduce o alimentatie potrivita sau nepotrivita asupra sanatatiii organismului nostru.

Regula unei alimentatii sanatoase este destul de simpla: trebuie sa stim sa alegem cele mai potrivite alimente, care sa ne asigure necesarul de micronutienti.

Trebuie sa ne orientam catre alimente cu densitate micronutritionala mare si diversa si sa evitati alimentele extrem de bogate caloric, dar sarace micronutritional. De multe ori, este necesara chiar utilizarea unor alimente functionale, unor alimente fortificate cu anumiti micronutrienti sau chiar suplimente nutritionale. In urma unei selectii atente, aceste tipuri de preparate sunt toate prezente la o calitate de top in Magazinul Bio-Dietetic Dr. Albu Selections Jiului 67”, spune specialistul.

La Bio-Dietetic Dr.Albu Selections- Jiului 67 testele nutritionale sunt foarte importante

Stii ca ai de-a face cu specialist in nutritie, cand in discutie sunt aduse testele nutritionale. Acestea sunt primul pas important pentru un tratament correct si sanatos.

Asemeni medicinii conventionale, si in nutritie si dietetica cele mai bune decizii luate de specialist se fac in urma unor teste. Aceste teste au scopul de a definii nevoile nutritionale individuale ale pacientului.

Aceste tipuri de teste aduc specialistului informatii valoroase despre interactiunea factorilor dietetici (macronutrienti, micronutrienti, compusi xenobiotici) cu genetica sau sistemul imunitar al pacientului. Testele nutritionale nu inlocuiesc testele sau tratamentele medicale, insa atunci cand sunt bine alese se pot constitui in instrumente foarte utile, aducand informatii suplimentare, astfel incat pacientul sa beneficieze de un tratament medical de cea mai buna calitate in care – prin colaborarea specialistilor – alaturi de terapia medicala sa se asocieze si cea nutritionala (regim igieno-dietetic si de suplimentare micronutritionala) si de lifestyle personalizate cazului. Daca este nevoie si in functie de problema cu care va confruntati, specialistii nostri din Centrului de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara va vor ajuta sa alegeti testele necesare din multitudinea existenta pe piata, astfel incat sa se extraga cat mai multe beneficii din informatiile aduse de aceste teste”, explica consilierul stiintific dr. Horatiu Albu.

Dietetica si nutritia romaneasca la cele mai inalte standard. Numai la Magazinul Bio-Dietetic Dr. Albu Selections – Jiului 67 

Gata cu graficile nutritionale organizate dupa ureche! Magazinul Bio-Dietetic Dr. Albu Selections – Jiului 67 si Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara Dr. Albu – Luptatorilor 56 reusesc sa aduca dietetica si nutritia romaneasca la cele mai inalte standarde.

Pentru o gama variata de alimente bio si dietetice, alimente functionale si fortifiate, alimente destinate scopurilor medicale special si suplimente alimente pentru nutritia ortomoleculara si dermatocosmetice te invit la Magazinului Bio-Dietetic Dr. Albu Selections, din str. Jiului nr.67, sector 1, Bucuresti.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here