Esti un mare pasionat al programarii, iar timpul liber ti-l dedici in mare parte gaming-ului? Vrei sa aprofundezi cee ace stii deja despre programare si vrei sa inveti lucruri noi? Vrei sa intrii in contact direct cu unele dintre firmele de IT cu renume?  Atunci, intre 4 si 18 noiembrie 2017, te invit sa iei parte la ITFest.

Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica este cel responsabil pentru organizarea si cresterea acestui eveniment national. SiSC este una dintre cele mai vechi organizatii din cadrul ASE. Pana la momentul actual, SiSC se mandreste sa fie sustinatorul a peste 200 de proiecte de succes.IT Feste este unul dintre proiectele marca SiSC care se bucura de un mare success printre pasionatii de programare si gaming. An de an, ITFest reuseste sa atraga atat participanti din randul elevilor, cat si din randul studentilor.

Anul acesta, cea de-a zecea editie ITFest are loc la Bucuresti, in perioada 4 – 18 noimebrie.

Cui se adreseaza evenimentul

ITFest se adreseaza direct tinerilor care isi doresc sa se puna la current cu ultimele noutati din domeniul IT. Prin acest eveniment national, SiSC ofera tinerilor din toata tara posibilitatea de a intra in dialog direct cu angajatori de top.

Astfel, prin acest eveniment anual, SiSC cauta sa vina in ajutorul elevilor si studentilor pasionati de IT, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta si de a se face remarcati.

Asadar,  daca ai cunostinte de C/C++ si tot cee ace-ti doresti este o cariera in domeniul IT, atunci, pe 4 noiembrie, te invit sa iei parte la Concursul de Algoritmica. Acest concurs este sustinut de compania Ortec.

La Concursul de Algoritmica poti participa fie individual, fie in formula de cate 3 participanti. Concursul  presupune rezolvarea mai multor problem, de diferite niveluri de dificultate, in mod evident.

Castigatorii se numesc in functie de solutia propusa, dar si de incadrarea acestora in timp.

Apoi, luni, pe 6 noiembrie, are loc Conferinta oficiala de deschidere a ITFest. Luand parte la aceasta Conferinta, ai sansa sa intrii in contact cu unele dintre cele mai mari firme din domeniul IT.

In saptamana dintre 6 si 10 noiembrie este organizata o serie de workshopuri tehnice si de soft skills. Aceasta serie de workshopuri iti va da sansa sa cunosti si sa inveti de la reprezentanti ai unor companii de renume. De altfel, tot la aceste workshopuri vei fi pus la current si cu cele mai noi tehnologii din domeniul IT.

Piesa de rezistenta a ITFest

Fara nicio indoiala, una dintre cele mai mari provocari lansate de ITFest este Hackathon-ul. Hackathonul este un marathon al programarii si are loc pe 11 noiembrie. Daca nu ai mai participant pana acum la ITFest afla ca Hackathon-ul este, farad oar si poate, o adevarata proba de rezistenta, nu numai de cunostinte. Acesta dureaza timp de 12 ore. Pe parcursul celor 12 ore de Hackathon, echipele au de dezvoltat solutii economice pentru problemele propuse de catre parteneri.

Anul acesta, Hackathon-ul este sustinut de Microsoft si Accenture pe categoria Web. Cei de la Microsoft vor pune accentual pe Cloud si Azure. In mod evident, cele mai bune solutii ajung sa fie recompensate.

Dupa munca si distractie

Dupa toate zilele de workshopuri si competitie, participantii ITFest merita sa se si distreze. Daca esti un impatimit al jocurilor pe PC, ai ocazia sa-ti dovedesti abilitatile de gamer in cadrul evenimentului LAN Party. Acesta are loc pe data de 18 noiembrie si cuprinde competitii de League of Legends, Hearthstone si FIFA. Cei care se fac remarcati sunt rasplatiti pe masura.

Vrei sa te inscrii?

Daca te-am convins si vrei sa te inscrii la ITFest, inscrierile se fac pe site-ul sisco.ro. Tine cont, insa, de datele de mai jos:

  • 17 – 29 octombrie perioada de inscrieri pentru Concursul de Algoritmica
  • 25 octombrie – 9 noiembrie perioada de inscrieri pentru Workshopuri
  • 23 octombrie – 5 noiembrie perioada de inscrieri pentru Hackathon
  • 23 octombrie – 5 noiembrie perioada de inscrieri pentru LAN Party

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here