„Din fata smartphone, din spate tableta.”„ Un telefon care costa cat o masina la mana a doua”

Astea sunt titlurile care au impanzit internetul in dimineata asta. De ce? Pentru ca tocmai ce s-a lansat noul telefon Samsung. Si da, nu este vorba despre Samsung S10, ci despre Samsung Galaxy Fold- primul telefon cu ecran pliabil. Se pare ca cei de la Samsung au planuri marete pentru anul asta, lansand in aceeasi perioada doua telefoane care fac valuri. 

 Prin modelul Galaxy Fold, cei de la Samsung, practic, lanseaza o noua categorie de telefoane mobile. Haideti sa il descoperim si noi impreuna.

Surpriza de la lansarea Samsung S10

Cei de la Samsung au deschis evenimentul UNPACKED dedicat telefonului Samsung S10 cu o surpriza neasteptata- anuntul celui mai nou telefon, Samsung Galaxy Fold! 

Samsung Galaxy Fold este primul telefon pliabil care este disponibil pentru consum larg si, trebuie sa recunosc, pe mine m-a impresionat. Cei de la Samsung lansasera de ceva timp zvonurile legate de aceasta inovatie, insa lumea a ales sa ramana reticenta. Surprinzator, ceea ce s-a preconizat s-a si intamplat. Acum avem sansa sa folosim un telefon incredibil cu ecran pliabil. Desigur, pretul este pe masura inovatiei, iar cei care zic ca este un telefon care costa cat o masina la mana a doua, nu gresesc. 

Intr-adevar, noul Galaxy Fold va porni de la pretul de 2000 de euro. In mod oficial, Galaxy Fold este cel mai scump smartphone de pe piata. 

Ce stim despre cel mai nou telefon Samsung

Nu foarte multe! Asta ar fi adevarul. Cei de la Samsung nu au comunicat inca prea multe detalii tehnice ale noului telefon. Ce stim, insa, sunt urmatoarele.

Telefonul se deschide asemeni unei carti si se inchide compact printr-o singura miscare. Cum? Cu ajutorul unei balamale sofisticare, care functioneaza in mai multe trepte de interblocare.

Atunci cand va sta pliat, smartphone-ul celor de la Samsung va avea 11,5 centimentri, iar deschis va avea 18,5  centimentri. Chipsetul de pe Fold este de tip AP si promite o performanta fara cusur. Memoria RAM a telefonului este impresionanta- 12 GB RAM, iar memoria de stocare a telefonului este de 512 GB.

La nivel de camera, Samsung Galaxy Fold ne ofera 6 camere- trei pe spate, doua pe ecranul mare si una pe ecranul din fata. 

Vicepresedintele Samsung, Justin Denison a tinut sa spuna ca „Va oferim un smartphone puternic si o tabletă revolutionara”. Nici DJ Koh nu s-a aratat timid in declaratii, acesta spunand cu mare incredere: ”Pentru cei care spun ca le-au vazut pe toate, le transmit: pregatiti-va, viitorul este pe cale sa inceapa”

Tind sa ii cred pe cuvant pe amandoi. Si daca voi nu sunteti atat de convinsi, dati-mi voie sa va mai spun doar atat- Samsung Galaxy Fold vine cu un sistem dual de baterii. Acesta va avea capacitatea de a se incarca pe el, dar si un al doilea dispozitiv. Simultan! Prin Wireless PowerShare.

Cand se lanseaza oficial telefonul

Deocamdata, Samsung Galaxy Fold a fost doar oficial anuntat. Lansarea acestuia urmeaza sa aiba loc pe 26 aprilie in Statele Unite si pe 3 mai in Europa. Dupa cum v-am spus, pretul telefonului va fi undeva la 2000 euro. Un pret just pentru un telefon la care s-a lucrat mai bine de 10 ani, care promite sa revolutioneze piata.

A lansat Samsung o provocare?

Asa s-ar spune. Rivalii de la Huawei urmand sa prezinte si ei varianta de telefon pliabil in doar cateva zile. Curiosi sa il descoperiti si pe acela? Promit sa va astept pe  blog cu un articol si despre acela. 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here