Iubitoarele de moda sunt, de obicei, iubitoare de frumos. Asta inseamna ca au la activ nenumarate filme vazute si carti, care sa le inspire.. Stilul nu este doar despre cum arata, ci si despre cum ne comportam, cum gandim si cum avem grija de noi fizic si spiritual.

Pentru ca afara vremea s-a racit foarte tare, ma gandesc ca tot mai dese sunt momentele petrecute in ceainarii si cafenele boeme, cu ceva cald de baut alaturi. Si pentru ca alaturi de o ceasca de cafea aromata sau de ceai fierbinte merge de minune o carte buna, m-am gandit ca astazi sa va recomand voua, iubitoarelor de stil, 4 carti care ar trebuie sa isi faca obligatoriu loc in bibliotecile si posetele voastre.

N-o sa mai lungesc vorba si o sa va prezint direct cele 4 lecturi cu stil.

 4 Carti cu stil pe care nu le poti trece cu vederea

1. Yves Saint Laurent- Pierre Berge, Roxanne Lowit

Daca iubesti moda, atunci, in mod evident, stii cine este Yves Saint Laurent. Sain Laurent a fost cel mai tanar couturier din intreaga istorie a costumului. Nu-i de mirare ca a fost considerat de multi un geniu al timpului sau. De asemea, a fost si o personalitate aparte, lasand urmasilor sai o mostenire incredibila.

Pierre Berge nu i-a fost doar partener de afaceri, ci si de viata, cei doi fiind iubiti. Impreuna au avut cea mai de pret si impresionanta colectie de arta a anilor ’60. Despre asta si multe alte secrete ale geniului din moda, afli chiar de la Pierre Berge, in transcrierea si relatarea Roxannei Lowit.

2. Coco Chanel- Edmonde Charles-Roux

Ma astept ca atunci cand spunem Gabrielle Chanel toata lumea sa stie despre cine vorbesc. Doar vorbim despre cea care si-a lasat cea mai puternica amprenta asupra modei feminine.

Fiind un personaj aparte, fermecator, Gabrielle Chanel a fost tot timpul in centrul atentie, insa cu o subtilitate eleganta.

Inca din  timpul vietii, aceasta a ceruit sa-i fie scrise memoriile. Insa, pentru ca nicio tentativa nu parea sa se ridice la nivelul asteptarilor ei, au ajuns sa fie scrise 4 -5 volume.

Edmonde Charles-Roux este cel ca re ne ofera  un volum complex, care se diferentiaza printr-un stil armonios. Sunt 500 de pagini, care te cuceresc si te  fac sa-ti fie greu sa lasi cartea din mana. Vei descoperi un univers plin de lux, faima, dar si un univers al unei fetite simtitoare, cu emotii fragile, crescuta la manastire, care avea sa ajunga uimitoarea Coco Chanel.

3. In numele lui Gucci- Patricia Gucci

Gucci este, fara nicio indoiala, una dintre cele mai populare case de moda din intreaga lume. Istoria acestei case de moda surprinde prin suspans, tragedie, aventura. La ce puteati sa va asteptati- doar vorbim despre o familie cu origini italiene autentice.

Afla secretele din culisele celei mai adorate case de moda, chiar de la Patricia Gucci, fiica renumitului Aldo Gucci.

4. Lebedele de pe Fifth Avenue- Melanie Benjamin

Ma gandesc ca multe dintre voi ati citit Mic dejun la Tiffany’s, cu Audrey Hepburn in rol principal. Daca nu, clar ati vazut filmul macar o data in viata. Este o opera de suflet- atat filmul, cat si cartea- a celor care iubesc moda. Autorul este Truman Capote. Ei bine, acesta nu ar fi reusit niciodata sa redea un univers atat de plin de feminitate, daca nu si-ar fi petrecut timpul in compania sotiilor celor mai bogati oameni de pe Fifth Avenue.

Aceasta carte ne invita intr-o incursiune inapoi in timp, in vremea cand feminitatea era o virtute.

 

Acestea sunt ceke 4 lecturi recomandate de astazi. Sper sa va placa. Daca cititi, astept parerile si recenziile voastre in sectiunea de comentarii. O saptamana plina de stil sa aveti!

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here