India este una dintre cele mai fascinante tari din intreaga lumea. Aici, parca totul vibreaza, intr-un cumul de oameni, traditii si peisaje absolut superbe. O calatorie in India se tine minte doua vieti, atat de impresionanta si aparte este.

India este surprinzatoare si prin intindere. Mare cat un continent, India reprezinta o lume aparte. Aceasta se intinde de la varfurile gigantului Himalaya, pana la poalele padurilor tropicale din Kerala. Intre aceste doua granite intinse, India cuprinde etnii si culturi diverse si te cucereste prin panorame incredibile. Odata ajuns in India nu-ti ia foarte mult, pana sa descoperi latura eclectica a acestei lumi rupte de lumea in care traim aici, cu totii. Strazile poarta milioane de oameni, iar templele mistice gazduiesc ritualuri, care dainuiesc inca din vremea faraonilor egipteni.Un lucru care te va frapa inca de la prima calatorie in India vor fi contrastele puternice. Contrastele de culoare, dar si dintre caste. Vei observa imediat diferentele coplesitoare dntre centrele sclipitoare si mahalalele uriase de la marginile marilor orase.

Minunile Indiei. Atractii turistice de neratat

Taj Mahal

Taj Mahalul este, probabil, cea mai emblematica structura din intreaga Indie. Acesta este un mausoleu de proportii coplesitoare, construit din marmura alba, intre anii 1632 si 1653, la ordinul imparatului Shah Jahan. Imparatul a construit acest templu in memoria sotiei sale preferate si este supranumit si “o lacrima pe obrazul eternitatii”. De asemenea, Taj Mahalul este una dintre capodoperele arhitecturale din Mughal, dar si din intreaga lume. In mod evident, este si cea mai mare si importanta atractie turistica din India.

Poarta Indiei

Daca treci prin orasul Mumbai, nu ai cum sa treci cu vederea Poarta Indiei, un edificiu impozant.

Poarta Indiei este un monument care a fost construit in anul 1924 si reuseste sa ofere o panorama unica asupra Portului Mumbai.

Ca forma, Poarta Indiei aduce foarte mult cu un arc de triumf si masoara 26 de metri inaltime. Cupola acesteia are un diametru care masoara 15.5 metri si o inaltime de 25 metri.

Istoric vorbind, prin aceasta Poarta a Indiei s-au retras trupele engleze din India in data de 28 februarie 1948. Tocmai de aceea, Poarta Indiei are o insemnatate istorica cu greutate, pentru locuitorii locului.

Qutab Minar

Qutab Minar mai este cunoscut si sub numele de “Pilonul Victoriei”si este una dintre principalele atractii turistice ale orasului Delhi.

Qutab Minar este un turn cu o inaltime de 73 de metri, ceea ce il face vizibil de la o distanta foarte mare. Constructia acestui monument a inceput in anul 1199 si s-a intins pe parcursul mai multor generatii. Stilul arhitectural este afgan, chiar daca a suferit unele modificari de-a lungul timpului.

Pe peretii acestui turn pot fi citite versete din Coran si, impreuna cu alte monumente din zona, Qutab Minar este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pesterile Ajanta

Pesterile Ajanta sunt, de fapt, monumente sapate in stanca si dateaza din secolul al doilea i.Hr.

Aceste monumente au fost parasite in jurul anilor 650 d.Hr, urmand sa fie redescoperite in anul 1819. Responsabili pentru regasirea acestor pesteri a fost un grup de vanatoare britanic.

Ceea ce a contribuit foarte mult la buna conservare a monumentelor este zona izolata in care se gasesc. In interiorul Pesterilor Ajanta poti vedea multe picturi cu tematici diverse- scene de pe campul de lupta, imagini care surprind cadre urbane sau reprezentari ale unor animale.

Pesterile Elefantilor

Pesterile Elefantilor sunt situate la numai 9 kilometri de orasul Mumbai si dateaza de pe vremea regilor Silhara, adica din perioada 810 – 1260. In aceste pesteri poate fi admirata arta Indiana in toata splendoarea ei.

In pestera centrala se gasesc niste reliefuri masive, sculpturi, dar si picturi incredibile. Tot aici poate fi vazut si un templu realizat din piatra inchia zeului Shiva.

Palatul Bangalore

Palatul Bangalore este una dintre principalele atractii turistice ale regiunii cu acelasi nume ( Bangalore). Acesta a fost construit in timpul dinastiei Wodeyar si dateaza din anul 1887.

Ceea ce face din Palatul Bangalore sa fie o atractie atat de des vizitata de turisti sunt sclupturile in lemn desavarsite, in stilul arhitectural al tudorilor. Acest palat aduce foarte mult cu castele medievale intalnite in zona Angliei sau Frantei. De altfel, este foarte bine cunoscut faptul ca Palatul Bangalore a avut ca punct de inspiratie Castelul Windsor din Anglia. Acest castel britanic l-a impresionat foarte mult pe regele Chamaraja, drept pentru care acesta a cerut ca Palatul Bangalore sa fie o reflexie a arhitecturii acestuia.

Palatul impresioneaza prin arhitectura, dar si prin gradina splendida care il inconjoara, conferindu-i o eleganta debordanta.

In zilele noastre, Palatul Bangalore este un edificiu de promovare a culturii, sustinand expozitii de arta, concerte si diverse spectacole.

Acestea sunt doar cateva dintre atractiile turistice ale Indiei. Pe langa turismul clasic, India este si un loc al spiritualitatii, un loc in care multi occidentali merg sa se regaseasca pe sine, sa-si regaseasca pacea interioara.

Chiar daca astazi, India a devenit centrul dezvoltarii de software, inca pastreaza parti unde oamenii duc o viata  simpla, bazata pe spiritualitate, zen si armonie.

Te-ar interesa, asadar, o calatorie in India? Te invit in sectiunea de comentarii, pentru a-ti spune parerea.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here