Parfumul pe care il alegem pentru noi are scopul de a ne scoate in evidenta. Preferabil intr-un mod placut si pozitiv si nu invers. Se intampla, insa, sa intalnesc si cazuri in care parfumul nu face deloc o reclama buna purtatorului. De ce? Din mai multe motive, greseli de stil le-as spune eu. Pentru ca da, alegerea parfumului potrivit este si ea o dovada de stil. Aceste greseli se rezuma fie la gresita alegere a parfumului, fie la gresita aplicare a acestuia.

De asta m-am gandit ca astazi sa vin cu un scurt articol in intampinarea acestor probleme. Asadar, haideti sa descoperim impreuna 4 greseli frecvente pe care le face un barbat in alegerea si folosirea unui parfum.

4 Greseli pe care le fac barbatii in alegerea si utilizarea parfumului

1.Alegi parfumul nepotrivit tie

Sunt tare curios cati dintre voi inca mai folosesc acelasi parfum ca la 20 de ani. Sunt convins ca multi dintre voi. Pentru ca nu-i asa, daca ti s-a potrivit odata ti se potriveste intotdeauna. Nici vorba! Aceasta este o preconceptie care duce la multe greseli de stil.

Odata cu inaintarea in varsta, trebuie sa acceptam ca sunt necesare schimbari si in stilul vestimentar si in rutina cosmetica. Asa ca, la fel cum nu mai porti aceeasi shorts cool din facultate, pentru ca nu ti se mai potrivesc, fii sigur ca nici apa de toaleta de la Adidas nu mai este tocmai potrivita.

Desigur, alegerea parfumului este intotdeauna una subiectiva, dar alege intotdeauna ceva ce te pune in valoare.

2. Nu trebuie sa faci baie in parfum, ca sa ai stil!

Teribil! De cate ori nu vi s-a imtamplat sa urcati in metrou sau tramvai si sa simtiti ca nu aveti aer din cauza mirosului puternic de parfum barbatesc? Sau de cate ori nu ati trecut pe strada pe langa un barbat care lasa in urma lui dara de parfum greoaie? Sunt sigur ca de multe ori, pentru ca tot de atatea ori mi s-a intamplat si mie.

Este adevarat, un parfum trebuie sa te faca remarcat, insa nu trebuie sa-i sufoce pe cei din jur. Cantitatea de parfum pe care o aplicam depinde de tipul de parfum pe care il folosim.

Daca ai un parfum de calitate, tine minte ca mirosul acestuia este puternic, rezistand pana la peste 8 ore. De aceea, cantitatea utilizata trebuie sa fie mica!

Daca folosesti apa de toaleta, nivelul de concentratie al acesteia este de 15%. Asta inseamna ca este nevoie de doua-trei aplicari ca mirosul sa persiste toata ziua si sa nu deranjeze.

Apa de colonie este cea mai slaba din punct de vedere al concentratiei (5%). De aceea, se aplica de 3-5 ori.

3. Nu aplici cum trebuie parfumul

Multe persoane, si femei, nu doar barbati, inca folosesc metoda pulverizarii in aer, ca apoi sa treaca prin perdeaua de vapori. Chiar credeti ca este o metoda buna?

Alta greseala deseori intalnita este aplicarea parfumului la incheieturi, ca apoi sa le freci intre ele.

Daca si tu faceai aceste greseli pana acum, nu le mai face! Parfumul se aplica intotdeauna direct pe corp, dupa ce ai iesit de la dus. Locurile indicate pentru aplicarea parfumului sunt: pieptul, incheieturile (fara a le freca intre ele!!!) si pe gat, in spatele urechilor.

Aceste zone sunt cele cu un flux sanguin mai ridicat. Astfel, sunt zonele mai calde ale corpului. Aplicand parfumul aici, intensitatea acestuia va fi sporita si resimtita intreaga zi.

4. Nu pastrezi parfumul intr-un mediu potrivit

Odata cumparat parfumul, trebuie sa ai grija unde il tii. Niciodata parfumul nu se tine pe un raft care se afla tot timpul in soare. De asemenea, trebuie sa tii cont ca nu poti schimba tot timpul locul de pastrare al parfumului. Modul ideal de pastrare al parfumului este la loc uscat, mereu la umbra. Asa te bucuri de parfumul preferat timp indelungat.

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here