Si nu la orice categorie! La categoria Cel mai bun film al anului. Mai are rost, oare, in cazul asta, sa vin eu sa fac recenzia filmului? Mai are, va zic eu! Si va indemn si pe voi- vedeti filmul, faceti-va propria parere, judecati-l pana la ultima replica din scenariu, daca vreti.

Sa nu mai lungim vorba si sa trecem la recenzie!

Orice film incepe cu un trailer

Cel putin, eu, atunci cand vreau sa-mi aleg filmele pe care urmeaza sa le vad, fac o selectie prima in functie de trailer. Vad trailerul si daca ma atrage povestea, este castigator. Daca imi mai place si cast-ul, ca in cazul Green Book, atunci sunt nerabdator sa va filmul.

Trailerul filmului castigator al premiului Oscar, Green Book, trebuie sa va recunosc- m-a cucerit numaidecat!

In cazul in care nu l-ati vazut inca, vi-l las eu aici:

Muzica si prietenie si un premiu Oscar

Green Book (2018)
Regia: Peter Farrelly
Distributia: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Plotul filmului Green Book este de actualitate politica, in primul rand. De aceea, ma asteptam sa induioseze multi dintre spectatori. Dincolo de asta, ne prezinta si o prietenie intre doi oameni, care te face sa ti-o doresti.

Eroul principal al filmului este un muzician. Si nu orice tip de muzician- ci unul care face muzica buna. Iar povestea acestuia este una adevarata.

Don Shirley (jucat de Mahershala Ali) a fost o reala personalitate in lumea muzicii. Este unul dintre cei mai apreciati pianisti ai generatiei sale, care, insa, s-a lovit de aceeleasi obstacole rasiale ca orice alta personalitate de culoare a vremii. Din cauza originii sale jamaicane, Don Shirley nu a putut sa-si urmeze dorita cariera in lumea muzicii clasice. Drept pentru care, a fost obligat sa cante un tip de jazz. Un jazz dedicat clasei sociale de bogatasi a vremii.

Din cauza situatiei sociale de atunci, un artist de culoare plecand in turneu in statele sudiste este tinta sigura a discriminarii rasiale. Asadar, Don Shirley isi angajeaza un bodyguard. Pe cine? Pe Don Lip ( jucat de Viggo Mortensen), care ii devine si sofer si bodyguard. Cei doi, insa, provin din lumi diferite. Lip este un italian din Bronx, caruia nu ii lipseste doza de rasism benigm. Este clar ca relatia dintre cei doi va fi supusa multor incercari de-a lungul filmului. O aventura care, insa, ii aduce mai aproape in final, cei doi reusind sa se cunoasca mult mai bine si sa invete din experientele celuilalt.

Punctele forte ale filmului

Cast-ul! Fara nicio indoiala. Sunt de parere ca ceea ce a reusit sa dea atata valoarea acestui film, sunt actorii care l-au jucat impecabil. Si cand spun asta ma refer atat la cei doi din roluri principale, dar si la actorii din roluri secundare, care nu s-au lasat mai prejos.

Si sa nu uitam de muzica! Muzica este absolut superba in acest film!

Ce mi-a placut mai putin?

Imi vine greu sa spun, pentru ca, in final, este un film de care am prins foarte mare drag. Insa, ceea ce as baga la categoria minusuri este previzibilitatea scriptului. Desigur, este un film inspirat dintr-o poveste reala, dar asta nu inseamna ca putea fi construit mai putin conventional.

Oricum ar fi, in ansablu, Green Book este un film frumos, care-ti umple sufletul. Din partea mea, are nota 7.5/10.


LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here