Tu stii cate persoane mor anual in Romania din cauza accidentelor rutiere? Iti spun eu! In medie de 2100 de persoane mor anual in Romania din cauza accidentelor de masina.

Unul dintre motivele care duc la realizarea acestor nenorociri este adormirea la volan. Intotdeauna am spus prietenilor ca cel mai bine ar fi sa evite condusul pe timp de noapte. Acelasi lucru ti-l spun si tie- daca nu este urgent, daca nu te grabeste nimeni, mai bine amana calatoria cu inca 12 ore, decat sa conduci pe timpul noptii. Desigur, la fel de bine poti adormi la volan si pe timp de zi, daca alegi sa conduci obosit.

De aceea, recomandat este ca atunci cand te urci la volanul masinii tale sa fii 100% odihnit si sa nu fi sub actiunea niciunui fel de analgezic. Analgezicele te amortesc, iar uneori iti dau senzatii de somnolenta, pe care nu trebuie sa le ai in niciun caz la volanul unei masini in miscare.Acum exista si un dispozitiv, care promite sa aiba grija sa nu adormi la volanul masinii, atunci cand conduci. Curios sa afli mai multe despre acest dispozitiv, care ar putea salva multe vieti? Atunci ramai alaturi de mine pana la final.

Letonienii vor sa schimbe lumea in mai bine

Dispozitivul despre care iti vorbesc se numeste Steer si este creatia unui startup inovativ din Riga, capitala Letoniei.

Este un gadget usor de folosit, pe care trebuie sa-l porti la incheietura mainii. Se poarta si arata oarecum ca un ceas. Ceea ce face acest dispozitiv este sa-ti masoare cu mare atentie nivelul transpiratiei si ritmul cardiac (rapiditatea cu care iti bate inima).

Este absolut uimitor faptul ca acest dispozitiv, folosindu-se de acesti singuri doi parametri- transpiratia si ritmul cardiac– reuseste sa-si dea seama cand anume esti pe cale sa adormi. In momentul in care Steer sesizeaza acest lucru, in mod instantaneu transmite un impus electric, care va creea disconfort fizic real. Astfel, tu, ca sofer pe cale sa adormi vei fi atentionat si trezit imediat.

Curios de detaliile din spatele dispozitivului minune?

Gadgetul Steer care promite ca va salva multe vieti, este atent sa observe daca bataile inimii tale scad cu cate zece pe minut. In acelasi timp, ceea ce-l intereseaza la fel de mult este sa observe daca la nivelul pielii tale creste umiditatea. Daca aceste doua lucruri se intampla, atunci bratara actioneaza. Se va trimite o vibratie scurta, care atentioneaza soferul prin aprinderea unei luminite de culoare galbena. Aceasta lumina este lumina de siguranta.

Daca parametrii inregistrati de bratara vor continua sa scada, atunci soferul experimenteaza un soc electric, care vine insotit de o antentionare cu lumina rosie. Socul primit are menirea de a creste activitatea neurala a soferului. Astfel, acesta devine constient si isi revine din starea de somnolenta, fiind constient de pericolul in care se gaseste.

Cum functioneaza?

Atunci cand pornesti acest dispozitiv, timp de un minut tot ce va face este sa-ti analizeze ritmul cardiac normal si umiditatea de la nivelul epidermei.

De aici, analiza conditiei tale la volan este verificata din 2 in 2 secunde. Asa ca, te poti baza intr-adevar pe Steer ca sta cu ochii pe tine.

Cine se afla la baza acestui proiect inovator?

Asa cum ti-am spus si la inceput, bratara Steer este un proiect dezvoltat de o echipa startup din Letonia. Aceasta echipa a ales sa-si finanteze proiectul uimitor lansand o campanie de crowdfunding pe Kickstarter.

Targetul financiar setat de dezvoltatori a fost de 5 000 de euro. Zic a fost, pentru ca e depasit de mult. In momentul de fata, Steer se bucura de un sponsorship de  32 374 euro. Pretul de vanzare al dispozitivului este de 109 euro si va si disponibil cat mai curand si in Uniunea Europeana.

Te intereseaza sa sponsorizezi acest proiect inovator? Te invit pe pagina de kickstarter a echipei dezvoltatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa dai click aici.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here