WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicatii de relationare online. Aceasta inregistreaza peste un billion de utilizatori in intreaga lume.  Cu ajutorul WhatsApp-ului si cu o conexiune la internet, putem oricand sa intram in legatura cu prietenii, familia si partenerii de afaceri.

Fiind una dintre cele mai folosite aplicatii de mesagerie din intreaga lume, Whatsapp-ul pune la dispozitia utilizatorilor o sumedenie de setari. Pe unele le stii mai mult ca sigur. Mai mult ca sigur, insa, exista si features pe care nu le-ai descoperit inca.Asa ca, astazi iti dezvalui 6 dintre cele mai utile tips & tricks-uri, care sa faca din WhatsApp o aplicatie si mai indragita de tine.

Mama ta a descoperit o noua metoda preferata prin care sa te spameze? Ramai cu mine pana la finalul articolului, pentru a afla cum poti dezactiva functia “Last Seen”. Pregatit? Sa incepem!

  1. Scapa de cele doua bife albastre, care te dau de gol

Ni se intampla tuturor sa fim prinsi in situatii, care nu ne permit intotdeauna sa ne rupem mai mult de cateva secunde, pentru a raspunde la mesajele pe care le primim pe WhatsApp. Cel mult, apuci sa vezi mesajul si cam atat. Ramane sa raspunzi mai tarziu.

Insa, in astfel de situatii lucrurile devin putin incomode. Incepi sa te gandesti ca poate persoana cealalta, vazand cele doua bife albastre in coltul mesajului, va crede ca ai citit ce avea de spus, dar, pur si simplu, nu vrei sa raspunzi.

Din feriricire, insa, cei de la WhatsApp au introdus o noua setare in aplicatie. Aceasta te ajuta sa dezactivezi functia de confirmare citire mesaj. Astfel, cele doua bife albastre nu-ti vor mai da batai de cap.

Cum faci asta: Intra la Setari, apoi Account si Privacy. In sectiunea de Privacy, dezactiveaza Read Receipts. Singurul lucru care, poate, ti se va parea inconvenabil e ca odata ce dezactivezi aceasta functie, nici tu nu vei mai putea vedea cand cineva iti citeste mesajul.

  1. Ascunde-ti poza de profil

Nu stiu de ce ai vrea sa-ti ascunzi poza de profil, insa, daca vreodata ai nevoie s-o faci, iti spun eu cum sa procedezi.

Intra la Settings, apoi la Privacy si selecteaza Profile Photo. Din cele trei optiuni disponibile, alege “ Nobody”

  1. Afla unde se afla prietenii tai

 Sunt dati cand primesti Share Location de la anumite persoane, care fie nu-ti inspira incredere, fie banuiesti ca nu ar fi exact acolo unde sustin ca sunt. Daca conversatia dintre voi se poarta pe WhatsApp poti verfica locatia interlocutorului.

Cum faci asta: Observand cum apare scrisa/semnalizata locatia acestuia. Daca interlocutorul a fost sincer, atunci, in Share Location adresa va fi semnalizata numai printr-un pin pe harta. Daca la Share Location, interlocutorul tau te-a mintit, alegand manual adresa pe care ti-o dezvaluie, aceasta va aparea scrisa integral, ca in poza de mai jos.

  1. Go INCOGNITO

Iti spuneam la inceputul articolului ca iti voi dezvalui cum poti sta pe WhatsApp, fara a te teme ca mama, de exemplu, va stii cand ai fost ultima data activ. Altfel spus, da-mi voie sa-ti spun cum poti dezactiva functia Last Seen.

Cum faci asta: Intra in meniul Settings, mergi la  Privacy si sub optiunea Last Seen bifeaza Nobody. Astfel, nimeni nu va mai putea stii cand ai fost ultima data activ pe WhatsApp. In acelasi timp, insa, nici tu nu vei mai putea stii asta despre prietenii tai.

  1. Schimba fontul

Aplicatia de mesagerie WhatsApp vine cu un font standard. Daca te-ai plictisit, insa, de acesta si vrei sa diversifici putin lucrurile, poti face asta! Iti poti modifica fontul de scriere de pe WhatsApp!

Cum faci asta: Foarte simplu! Inainte si dupa mesajul pe care vrei sa-l transmiti, tasteaza ,,` ( virgula + accent, nu apostrof!). De exemplu: ,,`Ce faci?,,`

  1. Limiteaza consumul de date

Daca folosesti WhatsApp-ul si pentru apeluri video, atunci cu siguranta te intereseaza sa afli cum poti limita consumul de date.

Cum faci asta: Intra in Settings si selecteaza Consum de date. Din optiunile disponibile, fii atent ca optiunea Consum scazut de date sa fie bifata.

Stii si alte trucuri, care ar putea fi de folos? Sectiunea de comentarii e doar a ta.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here