The Dark Tower este una dintre cele mai mult asteptate ecranizari ale inceputului de toamna. Este un film realizat dupa bine cunoscuta fictiune scrisa de Stephen King. Este un film care reuseste sa combine genuri diferite- de la actiune, aventura si fantasy, pana la SF, horror si western. Este un film produs de Weed Road Pictures, prezentat de Columbia Pictures si a avut premiera in Romania pe 4 august 2017. Asadar, este un film nou! Curios sa aflii mai multe despre el?

Sinopsis Dark Tower

O noua dimensiune a imaginatiei ni se deschide odată cu lansarea aventurii SF “The Dark Tower” – prima ecranizare a operei omonime semnate de celebrul scriitor Stephen King.Captiv intr-un peisaj deșertic dintr-un dezolant univers paralel, ultimul pistolar, Roland Deschain (Idris Elba), duce o nesfarsita lupta cu Walter O’Dim alias “Omul in negru” (Matthew McConaughey).

Acesta urmareste sa distruga Turnul intunecat, elementul-cheie care mentine Universul laolalta, iar singurul care-l poate impiedica este Roland.

Binele si raul se infrunta pentru ultima data, intr-o confruntare de al carei deznodamant depinde soarta intregii lumi. Regia filmului ii apartine lui Nikolaj Arcel, iar scenariul este realizat de acesta si Akiva Goldsman, Jeff Pinkner si Anders Thomas Jensen, dupa romanele lui Stephen King.

(sursa Cinemagia.ro)

Recenzie film

Asadar, ceea ce ne spune The Dark Tower este faptul ca dincolo de lumea in care traim, in mod cert mai exista si alte lumii. Aceasta este lumea filmului The Dark Tower- un multi-univers in care cotidianul coexista cu supranaturalul. Iar asta nu poate decat sa creeze un mediu propice desfasurarii luptei dintre bine si rau, lucru care se si intampla in The Dark Tower. Aici, aceste doua parti capata urmatoarele valente: Roland Deschain (interpretat de Idris Elba) este unul dintre pistolarii care au jurat sa pastreze pacea, ba chiar sa apere cu pretul vietii, daca e nevoie Turnul. Turnul este simbolul echilibrului in lume. De partea raului il avem pe Matthew McConaughey in rolul lui Walter O’Dim aka Omul in Negru. Scopul acestuia din urma este sa instaleze raul in lume si tot ce trebuie sa faca pentru asta este sa darame Turnul.

Asa se face ca cei doi poarta o lupta nesfarsita, iar deznodamantul acestei lupte va stabili si soarta intregii omeniri.

Partea interesanta intervine atunci cand aflam ca aceasta confruntare dintre Pistolar si Omul in Negru se arata si in visele unui baiat de 14 ani din New York. Asa se face ca acest pusti este singurul care poate inclina balanta. Dar oare reuseste el sa patrunda in cealalta dimensiune?

Raspunsul il vei afla doar mergand la cinema! 🙂

Parerea mea?

Din punctul meu de vedere filmul este ok, este un film pe care merita sa-ti dai banii pentru a-l vedea la cinema. Este o capodopera cinematografica? Clar, nu! Insa, ceea ce reuseste foarte bine sa faca este sa te introduca in acest univers al lui Stephen King, sa te faca sa traiesti povestea la aceeasi intensitate cu protagonistii ei. Eu unul nu am citit cartea a carei adaptare este acest film, deci n-as stii sa spun daca este o redare demna a operei. Ce pot spune, insa, este ca Matthew MccConaughey este acelasi badass dintotdeauna, care reuseste sa indragesti chiar si un personaj negativ.

Ce sa mai! Din partea mea, The Dark Tower primeste nota 8 / 10 si te indemn sa nu stai pe ganduri si sa dai fuga la cinema!

Pentru un sneak peek, iti las trailer-ul filmului. Vizionare placuta!

Si sa nu uitam de parerile criticilor din afara

Helen O’Hara
Empire
It aims low and hits (sort of). It’s a competent and watchable paranoid metaphysical video game that doesn’t overstay its welcome,. Full review

Owen Gleiberman
Variety
About the only thing holding it together is Idris Elba, whose irrepressible magnetisim and man-of-stone solidity anchors this mess but can’t redeem it. Full review

Manohla Dargis
The NYTimes
Based on Stephen King’s novels, this sludgy science fiction/fantasy dud reduces King’s epic vision to a series of mindless clichés, surrounded by lazy dialogue and half-baked visual effects. Full review

Jeffrey M. Anderson
Common Sense Media
The thing about King is that his passion is always palpable, even when his material is second- or third-hand, whereas no one here seems to be having any fun. Full review

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here