Cand vine vorba despre aplicatiile de navigare si harti, lumea se imparte in doua parti-  cei care raman fideli Google Maps si cei care incearca sa-I convinga pe ceilalti, ca Waze este o alternative mult mai buna.

Intamplator, nimeni nu ia in calcul concediile petrecute peste hotare. Atunci ce faci cand ai nevoie de harta si indicatii de navigare? Desigur, unii se folosesc in continuare de una dintre cele doua aplicatii mai sus mentionate. Insa, nu toata lumea isi permite costurile de internet in roaming. Asa ca, m-am gandit c-ar fi o idee buna sa pornesc in cautarea celei mai bune aplicatii de navigare si harti OFFLINE. Astfel, am descoperi Maps.me, o aplicatie care se bucura numai si numai de review-uri pozitive. Am testat-o si eu si pot spune ca, intr-adevar, acuratetea informatiilor este incredibila!Desi, ma indoiesc ca sunt multi cei care nu stiu ce presupune o aplicatie de navigare si harti OFFLINE, permite-mi, totusi, sa explic.

Ce presupune o aplicatie de navigare OFFLINE?

In mod explicit, OFFLINE inseamna fara conexiune la internet sau WiFi sau date mobile. Cum deja stim, aplicatiile de harti consecrate, ca Waze si Google Maps functioneaza doar cu ajutorul unei conexiuni la internet.  Numai asa vei beneficia de indicatii si numai asa aceste doua aplicatii isi pot face update la baza de date si harti.

Google Maps iti permite sa-ti downloadezi hartile de acasa. Insa, pentru a-ti putea configura, ulterior, traseul, tot vei avea nevoie de internet.

De ce recomand Maps.me

Asa cum iti spuneam, Maps.me se recomanda drept cea mai buna aplicatie de navigare si harti OFFLINE. In Google Play, aplicatia se bucura de review-uri extraordinare, pe care multe alte apps-uri ar fi invidioase. Culmea, Maps.me este o aplicatie care garanteaza indicatii de localizare si navigare exacte, care dau dovada de o acuratete incredibila.

Cu o asa premisa, nu m-am putut abtine si am zis ca trebuie sa testez aceasta aplicatie si nu asa, oricum. Am zis ca daca o testez, atunci s-o pun la incercare- sa vad cat de exacta mai este informatia pe care mi-o ofera, atunci cand sunt intr-o padure, de exemplu ( o locatie care sa nu fie standard).

Spre surprinderea mea, Maps.me nu m-a dezamagit deloc! Aplicatia mi-a aratat exact unde ma aflu, traseul pe care mi-l recomanda, timpul de parcurgere. Practic, mi-a oferit aceleasi informatii ca si Google Maps sau Waze, fara a ma constrange prin necesitatea conexiunii la internet.

Acum, cred ca este mai mult decat evident, motivul pentru care recomand cu incredere Maps.me. Pentru orice situatii cand ai nevoie de ghidaj, dar mai ales atunci cand te afli intr-o situatie de criza- cand intamplarea face sa te ratacesti prin drumetii, iar Google Maps si Waze iti sunt inutile din doua motive. 1. Posibil sa nu ai receptie la internet. 2. Acestea rareori au reusit sa ofere informatii exacte in zone de padure/munte, zone mai putin umblate.

Concluzia mea?

Eu zic sa le instalezi pe toate trei- Google Maps, Waze si Maps.me (neaparat!). De ce? Pentru ca de primele doua te poti folosi in zona urbana, acestea oferindu-ti foarte exact locatia punctelor de interes de oras- pizzerii, restaurante, benzinarii s.a.m.d. Iar Maps.me iti este ajutorul de nadejde atunci cand iti petreci concediile in strainatate sau te hotarasti sa pornesti cu bicicleta pe un traseu montan.

Maps.me are nevoie dar de GPS!

PROs Maps.me

1. Navigatie 100% offline
2. Reconfigurare traseu offline
3. Numere strazi
4. Numere blocuri
5. Trasee montane
6. Grafic diferente nivel trasee
7. Gratuit
8. Simplu si intuitiv

CONs Maps.me

1. Nu are ghid vocal in Romana
2. Ghid vocal in Engleza cam repezit

 (sursa videotutorial.ro)

 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here