Nu stii ce planuri sa-ti faci pe weekend? Am eu o propunere, care ar putea sa-ti placa, daca esti interesat de arta si iti surade sa-ti petreci o seara de weekend in mijlocul unor oameni interesanti si interesati de acelasi subiecte ca tine.

Sambata, 21 aprilie, are loc evenimentul One Night Gallery: LOVE Livia Falcaru. One Night Gallery este un eveniment despre arta si VR.

 

Pastila ta de cultura

One Night Gallery este un concept care are la baza arta contemporana si ultimele inovatii din tehnologie. Este un alt tip de expozitie ad-hoc, care are loc lunar si are ca scop sustinerea artistilor si designerilor locali.

Cum a pornit proiectul

Cele care au facut posibila expozitia One Night Gallery sunt Sorina Topceanu si Madalina Ivascu. Amandoua sunt oameni de comunicare cu experienta, care se invart foarte mult in zona industriilor creative. Madalina este si cea care a deschis franciza Demmers TeeHaus, in Bucuresti.

Primii pasi

Sorina, avand o colaborare indelungata cu cei de la Romanian Design Week a venit cu ideea conturarii planului de lansare a unei platforme dedicata artistilor de desigh graphic. In timp, aceasta idee a luat amploare si s-a transformat intr-un concept inovativ de expozitie.

Prima editie a fost reusita Sorinei, dupa aceasta s-a alaturat echipei si Madalina. Ea este responsabila pentru componeneta de VR. Astfel, publicul nu doar ca se bucura de experienta unei galerii de arta, dar are si posibilitatea de a experimenta arta in realitatea virtuala.

“Madalina fusese implicata in proiecte care implicau realitatea virtuala si pe parcurs a descoperit impactul tehnologiei in arta, datorita experientei imersive in care sunt implicati cei din public. Solutii precum Vive sau Oculus pun accent pe proiecte dedicate artei si de aceea One Night Gallery si-a propus sa aduca componenta tehnologiei in experienta galeriei, implicand artisti romani. Asa a luat nastere One Night Gallery in formula pe care o prezentam deja la cel de-a treilea eveniment”, au declarat cele doua fondatoare pentru publicatia Wall-Street Romania.

 

One Night Gallery in viitor

Intrebate cum vad viitorul One Night Gallery, cele doua antreprenoare declara, pentru aceeasi publicatie, urmatoarele:

“Pe de o parte misiunea noastra este sa deschidem acest nouveau genre de galerie cator mai multi artisti romani, iar pe de alta parte sa gasim formula astfel incat aceste expozitii sa aiba sustenabilitate, tocmai pentru a aduce in fata publicului cat mai muti artisti. Mai mult decat atat, zona industriilor creative reprezinta o resursa demna de a fi luata in considerare, tocmai datorita potentialului de reprezentare.

Daca ne gandim la orase precum Berlin, realizam ca in jurul artistilor contemporani s-a creat un ecosistem economic, in care instalatia de arta pune in miscare comunitati, incurajand turismul, care la randul sau propulseaza zona HoReCa. Chintesenta acestui ecosistem este expunerea artistului, intr-un mod cat mai atragator pentru public, astfel incat, prin repetarea acestei retete, arta sa devina un stimulent pentru comunitate.

Strategia noastra implica pe viitor colaborari stranse cu institutiile culturale si un numai; avem idei pentru colaborari cu numeroase brand-uri al caror public impartaseste aceasta curiozitate pentru a experimenta arta, atat ca experienta de galerie, cat si ca experiment tehnologic in VR.”

 

Cel de-al patrulea eveniment One Night Gallery

In weekendul acesta, are loc cea de-a patra editie a acestui eveniment. Este dedicat Liviei Falcaru, artist vizual si ilustrator. Locatia evenimentului este Verde Stop / Halle din Barbu Vacarescu 162 – 164.

Evenimentul de sambata urmeaza intru-totul scenariul evenimentului, incluzand expozitia propriu-zisa, formata dintr-o selectie de lucrari semnate de Livia, dar si prima lucrare a acesteia lucrata in realitate virtuala.

Dincolo de asta, te vei bucura si de o componenta de realitate augmentata. Acest lucru este posibil datorita parteneriatului One Night Gallery si ArtiVibe.

Partenerii One Night Gallery sunt Tastemakers, Artivive, Zeppelin, The Institute, VRTW Artists, Bombay Sapphire, DJ SuperStore, Zebra Color, IQads, Modernism, Designist, Madison Coffee, Minscape Studio si Verde Stop.

Ce zici, ne vedem acolo, sambata? Eu sper ca DA! Oricum ar fi, va doresc un weekend plin de liniste in suflet si zambete pe fata! Numai bine!

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here