De cand fratii Montgolfier s-au ridicat prima data de la sol intr-un aerostat, au trecut cu aproximatie vreo doua milenii. In 1783 primii locuitori ai Europei se ridicau si ei catre cer intr-un balon. De atunci si pana astazi, fiecare dintre noi este uimit asemeni unui copil, atunci cand sta in fata unui astfel de aparat de zbor.

Chinezii sunt cei care, in antichitate, au inventat aceste aparate de zbor. La noi, in Romania sunt prea putini cei care stiu ca exista evenimente si cluburi pentru pasionati, care in fiecare an pun in practica acest hobby nobil. Zborul cu balonul cu aer cald e un alt fel de a spune “Toate panzele sus!!!”

Pentru ca in 2018, in Romania, sunt organizate cateva reuniuni ai iubitorilor de zbor cu balonul cu aer cald, m-am gandit sa va ofer si voua cateva informatii, poate, cine stie, faci ceva inedit anul acesta!

Magia Baloanelor, un festival de la Razboieni

Primul dintre festivalurile destinate baloanelor cu aer cald din an este cel de la Razboieni. Un festival sugestiv intitulat- Magia Baloanelor, care este deja la cea de-a treia editie a sa.

Magia Baloanelor se va desfasura in Razboieni, judetul Iasi in perioada 18 – 20 mai 2018. Sunt trei zile in care baloanele cu aer cald vor fi in competitie, participand la curse du-te-vino catre cer si inapoi. Fiecare zi de festival incepe la ora 6.45 AM si se incheie la 6.30 PM.

Daca doresti sa-ti faci rezervare pentru imbarcare, poti face acest lucru abia dupa 2 aprolie. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi un formular de inscriere si sa astepti confirmarea. Pretul de inscriere este de 450 de lei pe persoana. Este, intr-adevar, un pret care poate parea cam piperat. Dar de cate ori in viata ai ocazia sa te ridici la cer intr-un balon cu aer cald?

Parada Baloanelor

Cu siguranta, si voi, ca si mine nu ati auzit pana acum despre Parada Baloanelor, chiar daca festivalul este deja la cea de-a 13 editie.

Parada Baloanelor este un eveniment de anvergura, la nivel international. Acestea debuteaza vineri, 28 septembrie si se intinde pana pe 30 septembrie. Deocamdata nu exista informatii privind taxa de participare, iar rezervarea se poate face doar online.

Ora de deschidere a evenimentului este 6 dimineata, iar ora de incheiere este undeva dupa ora 20.00, in fiecare zi de festival.

Spre deosebire de Magia Baloanelor, la Parada Baloanelor se pornesc curse si dupa apusul soarelui. Imagineaza-ti numai privelistea lumii adormite, de undeva, de sus.

Balloony

Balloony nu este un festival, ci o firma din Timisoara, care ofera oamenilor doritori sansa de a calatori intr-un balon cu aer cald.

Vino sa zbori cu balonul!

Vino sa zbori cu balonul!Rezervari si informatii pe www.balloony.ro sau tel 0755 084464

Posted by Balloony on 12 Septembrie 2013

Cei de la Balloony sunt singurii din vest, care au ridicat primul aerostat in anul 2009. Firma pune la dispozitia celor interesati un site si o pagina de Facebook. Pe oricare dintre acestea gasesti toate informatiile necesare despre evenimentele viitoare organizate de companie.

Pretul unei experiente este in jur de 100 euro pe persoana. Iar experienta dureaza 60 de minute, la o altitudinea de 300 de metri.

Ce parere aveti? Va tenteaza ideea unei astfel de experiente? Personal, m-am gasit foarte curios si interesat cautand informatii despre aceste festivaluri. Gasesc ca este o experienta inedita, superba, pe care merita sa o incerci cel putin o data in viata. Intotdeauna am sustinut initiativele indraznete, insa, nu extreme. As alege oricand un zbor linistit cu un balon cald, in locul unei sarituri cu parasuta. Dar aici deja vorbim despre alegeri prea personale. Nu judeci pe nimeni care alege adrenalina pericolului unei sarituri cu parasuta.

Astept sa-mi spuneti parerile voastre in sectiunea de comentarii. Sunt curios sa aflu- ti-ar placea un zbor cu balonul cu aer cald?

Pana data viitoare, va doresc numai bine, caldura in suflete, ca afara, iarna pare sa mai zaboveasca ceva timp. O zi frumoasa!

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here