Mai mult ca sigur nu sunt singurul care a asteptat cu nerabdare lansarea acestui film in cinematografele din Romania. Inca de prima data cand am vizionat trailerul, Bohemian Rhapsody mi-a parut un o productie cinematografica, care va face valuri si va castiga, fara indoiala, premii de renume.

Saptamana asta am avut sansa de a ma bucura de vizionarea acestei capodopere. Iar daca nu ai apucat si tu sa mergi la cinema, crede-ma, ca pana la finalul articolului te voi convine sa-ti rezervi biletul numaidecat.
Daca titlul nu ti-a dat de inteles despre ce este acest film, editorul IndieWire, Anne Thompson, zice asta despre el:

”Bohemian Rhapsody este o film biografic cu multa muzicaQueen si o performanta notabila a lui Rami Malek. O sa primeasca recenzii mixte”

Ceea ce s-a si intamplat! Pelicula a atras dupa sine recenzii diverse- unele bune, altele mixte. Astazi, insa, tot ce va pot oferi este parerea personala. Sa incepem cu inceputul, insa!

 

Filmul despre viata lui Freddie Mercury

Da, Bohemian Rhapsody este filmul care spune povestea de viata a lui Farrokh Bulsara ( Rami Malek). Nu stiti cine este Farrokh Bulsara? Este un tanar de o ambitie uluitoare si de un excentrism aproape nobil, nascut in actuala Tanzanie.

Farrokh alege sa se mute in Londra, pentru un nou inceput, pentru o viata mai buna. Astfel se angajeaza ca hamal la aeroportul Heathrow ( Londra). In fiecare pauza de la job, Farrokh mai compune doua-trei versuri, mai fredoneaza cateva note muzicale. Pentur ca visul lui cel mare este sa ajunga artist de talie mondiala. Iar orice artist merita un nume cu rezonanta. Astfel, primul pas pe care Farrokh il face spre indeplinirea visului sau este sa-si schimbe legal numele din Farrokh Bulsara in, ei bine, Freddie Mercury.
Devine din ce in ce mai evident sinopsisul filmului, nu-i asa? Bohemian Rhapsody ne arata ascensiunea trupei Queen, avandul in plan central pe fascinantul Freddie Mercury- solistul extravagant, care continua sa faca furori si la 27 de ani dupa moartea sa.

Bohemian Rhapsody nu este un film, este o adevarata experienta

Bohemian Rhapsody il are in scaunul de regizor pe Bryan Singer. Dar asta numai in proportie de 3/4, caci de restul s-a ocupat chiar producatorul executiv- Dexter Fletcher. De ce? Pentru ca, aparent, Singer a dat dovada clara de lipsa de profesionalism intarziind pe platou ori disparand, de-a dreptul, cu zilele. Oircum ar fi fost, nu putem de cat sa ne bucuram ca studioul a renuntat la serviciile sale abia cand filmul era aproape gata. Astfel, putem noi sa ne bucuram acum de o experienta cinematografica rar intalnita in ultimii ani.

Rami Malek- un actor care te lasa cu gura cascata

Eu l-am vazut pe Rami Malek si in Mr. Robot. Sunt convins ca nu sunt singurul. Insa, cumva, mi-am imaginat ca acela o sa fie rolul in care va ramane blocat. La fel cum se intampla cu unii actori, care ajung sa se confunde cu un rol anume,fara sa reuseasca sa mai iasa din el. Ei bine, vazandu-l in Bohemian Rhapsody, Rami Malek m-a contrazis categoric. Si asta nu poate decat sa ma bucure!

Felul in care actorul egiptean dezlantuie pe scena, modul in care interpreteaza un pesonaj emblematic, reusind sa imite fidel gestica si pasiunea lui Mercury, ii aduce acestuia nu doar lauda mea, ci lauda criticilor de film cu renume.

Alege sa traiesti experienta la cinema, nu acasa

In ciuda a ceea ce spun multi critici pretentiosi, Bohemian Rhapsody este o realizare in lumea cinematografica, pe care nu ai voie s-o ratezi. Si nu alege sa o vezi acasa, mergi la cinema, la un IAMX,eventual, unde sa traiesti cu adevarat experienta vizuala si, mai ales, auditiva.
Premiera filmului la noi a fost pe data de 2 noiembrie. Nu-l rata cat inca mai ruleaza in cinematografe!

Nota mea pentru Bohemian Rhapsody? 9/10, fara vreo retinere! Va las cu trailerul filmului. Vizionare placuta!

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here