Baton Proteic cu Unt de Arahide

Recipe by AlinaCourse: Snacks
Porții

12

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Calorii

214

cal

Ingrediente

  • ulei de masline, pentru uns tava

  • 1/4 cana sirop de artar, natural

  • 1/2 cana unt de arahide, natural

  • 1/2 cana lapte de migdale, sau de cocos, neindulcit

  • 1/4 cana pudra proteica de vanilie

  • 1 lgt ulei de cocos

  • 1 lg extract de vanilie pur

  • 1 cana fulgi de ovaz

  • 2 cani orez brun expandat

  • 1/2 cana arahide, tocate

  • 1/2 cana banane uscate, maruntite

  • 1/2 cana seminte dovleac

  • 1/2 lgt sare Kosher

Mod de preparare

  • Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline si se lasa deoparte
  • Se preincalzeste cuptorul la 160°C
  • Intr-o tigaie, se combina siropul de artar, untul de arahide, laptele de migdale, pudra proteica, uleiul de cocos si vanilia
  • Se amesteca la foc mediu-scazut pana cand incepe sa formeze bule, 2-3 minute
  • Intr-un vas, se combina ovazul, orezul expandat, banana, semintele de dovleac si sarea
  • Se toarna amestecul de din tigaie peste cerealele din vas so se amesteca bine cu o spatula
  • Se transfera amestecul in tava si se disperseaza pe suprafata tavii, apasand pentru a uniformiza
  • Se coace timp de 15 minute si se scoate din cuptor, lasandu-se la racit
  • Se imparte in 12 batoane si se pastreaza intr-un recipient sigilat pana la 1 saptamana, la temperatura camerei

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here