Dupa ce la finele lui iulie asociatia Metropolis anuntase ca cea de-a  saptea editie a Balkanik Festival se anuleaza, aparent, intre timp, lucrurile s-au schimbat. Organizatorii, impreuna cu Primaria Sectorului 1 au ajuns la un consens. 

„In urma anuntului public al organizatorilor, din 27 iulie, Primarul Sectorului 1 a organizat o sedinta extraordinara de consiliu pe data de 31 iulie. In cadrul sedintei, Balkanik Festival a fost votat In unanimitate, de catre toti consilierii Primariei Sector 1. Ne bucuram ca avem sustinerea Intregului Consiliu. In fiecare an, In toata lumea dispar festivaluri non-comerciale de muzica, film, teatru sau literatura, din lipsa sprijinului autoritatilor locale. Ne bucuram ca Balkanik Festival va continua sa existe la Bucuresti“, au anuntat organizatorii Balkanik Festival.Asa se face ca in acest weekend, la Gara Regala Baneasa, ne bucuram de cea de-a saptea editie a Balkanik Festival. Ca intotdeauna, intrarea este libera, pentru ca, nu-i asa, de muzica trebuie sa se bucure lumea toata.

Balkanik Festival este unul dintre festivalurile care se tin la noi in tara, dar se bucura de recunoastere la nivel international.

Line-up Balkanik Festival

Anul acesta, Balkanik Festival promite sa faca senzatie cu artistii pe care i-a invitat sa cante si sa ne incante. Eu zic sa te pregatesti cu energie si chef de dans.

Dintre vocile feminine care vor fi prezente pe scena festivalului amintesc doar cateva: Yasmine Hamdan (Liban), Mitzura, Dikanda, Surorile Osoianu, Barcelona Gypsy BalKan Orchestra si Kolektif Istanbul. De asemenea, pentru prima data in Romania, Fanfara Ciocarlia isi uneşte fortele cu Adrian Raso pentru a sustine un spectacol de jazz manouche.

Yasmine Hamdam

Yasmine Hamdam este artista cap de afis a evenimentului, o artista indragita si aclamata la nivel international. In momentul lansarii primului ei album in 2013- Ya Nass– cantareata a facut furori in Europa, America, Nordul Africii, dar si in Orientul Mijlociu. Nu i-ai auzit muzica? Da play si lasa-te cucerit!

Fanfare Ciocarlia feat. Adrian Roso

Cum spuneam, pentru prima data in Romania, Fanfare Ciocarlia  urca pe scena impreuna cu chitaristul canadian Adrian Raso. Impreuna ne vor prezenta spectacolul de jazz manouche Devil’s Tale. Background-ul lui Adrian Raso vine cu un backgroun in muzica Western, care fuzioneaza perfect cu muzica balcanica a celor de la Fanfare Ciocarlia.Rezultatul? Un rock’n’roll energic, swing din anii ’30, in genul lui Django Reinhardt. Crede-ma, vei fi pur si simplu pierdut pe muzica lor!

Dikanda

Dikanda este o trupa de world music, care se bucura de un succes incredibil la nivel international. Este o trupa cu radacinile in orasul Szeczin din Polonia, ale carei concerte sunt adevarate calatorii printre sunete etnice, energie si sentimente care te coplesesc prin autenticitate.  Inspiratia celor de la Dikanda vine din sunetele traditionale ale Orientului, din Balcani, prin Israel, Kurdistan, Belarus, spre India.

SURORILE OSOIANU

Cvintetul Surorile Osoianu a fost fondat in anul 1980 in orasul Chisinau. Responsabil pentur infiintarea grupul este prea bine cunoscutul etnomuzicolog Andrei Tamazlacaru. Muzica lor este ascultata si indragita de toata lumea, indiferent de varsta.

 

Pe langa muzica, in cele trei zile de festival organizatorii ti-au pregatit si un targ mestesugaresc, care reuneste meseriasi din intreaga tara. Mai mult decat atat, te vei putea delecta si cu proiectii de filme culte si expozitii de fotografie.

Programul Balkanik Festival pe zile şi ore:

VINERI – 08 septembrie  

19.30 | 21.00 Dikanda

21.00 | 21.30 TBC

21.30 | 23.00 Yallah Bye Ft. Mitsoura

SAMBATA, 09 septembrie  

16.00 | 17.00 Taraf/ Fanfara TBC

17.30 | 19.00 Superstar Orkestra

19.30 | 21.00 Kermesz A L’est

21.00 | 21.30 TBC

21.30 | 23.00 Barcelona Gypsy Klezmer Orchestra

 DUMINICA – 10 septembrie  

16.00 | 17.00 Surorile Osoianu

17.30 | 19.00 Kolektif Istanbul

19.30 | 21.00 Fanfare Ciocarlia Ft. Adrian Raso

21.00 | 21.30 TBC 21.30 | 23.00 Yasmine Hamdam

Asadar, weekendul acesta, intre 8 si 10 septembrie, te astept la Gara Regala Baneasa, la Balkanik Festival. Ia-ti familia, prieteni si hai sa dansam si sa ne simtim bine pe ritmuri balcanice. 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here