“Atomic Blonde”este o agenta sub acoperire, prinsa intr-o misiune de-a dreptul exploziva. Si nu vorbim despre orice fel de agenta sub acoperire, ci despre cea mai letala asasina MI6. Aceasta este trimisa la Berlin, pentru a pune capat unui caz de siguranta nationala. Momentul actiunii coincide cu revolutia care sufoca strazile germane, iar actele de tradare sunt la ordinea zilei.

Sinopsis

Atomic Blonde ne-o aduce in prim-plan pe cea care este cea mai de pret si de temut agent al serviciilor secrete britanice. Esti pregatit s-o cunosti pe Lorraine Broughton ( Charlize Theron)? Pregateste-te bine de tot, pentru ca agentul britanic este gata sa te surprinda prin etalarea tuturor atuurilor de spion, aici incluzand si o doza incitanta de senzualitate, dar si brutalitate, ori de cate ori este nevoie. Broughton ar face orice este necesar pentru a ramane in viata si pentru a-si duce misiunea primita la bun sfarsit.Ajunsa la Berlin, un oras strain ei, agentul MI6 se aliaza cu agentul infiltrat David Percival. Impreuna intentioneaza sa desconspire un joc murdar de spionaj, astfel, reusind sa readuca in Marea Britanie un dosar clasificat, foarte important.

Sa trecem la lucruri serioase. Recenzia!

Atomic Blonde este un film care a reusit sa ma surprinda placut. Asta pentru ca este un film complet, care are tot ce-i trebuie- intriga, dialog bun, o atmosfera aparte ( actiunea are loc in 1989, cu numai cateva zile inaintea caderii Zidului Berlinului), un soundtrack de exceptie si lista ar putea continua la infinit.

S-o luam cu inceputul! Filmul te introduce in vremea anilor 1989. Asta te supune unei atmosferi de revolutie, caracteristica celor cateva zile premergatoare caderii zidului Berlinului.

Tocmai in acest moment de maxima tensiune, agentul MI6, James Gascoigne, este gasit cu un glont in cap. Si daca asta nu era destul pentru crearea unui plot, tot in acest moment descoperim ca o lista secreta cu numele fiecarui agent secret activ in Uniunea Sovietica este data disparuta. Asta nu inseamna decat un singur lucru: serviciile secrete britanice, americare si franceze isi unesc puterile, pentru a gasi acea lista foarte importanta.

Asa o cunoastem pe agentul Lorraine Broughton, care primeste sarcina de a merge la Berlin. Scopul calatoriei- recuperarea listei disparute. In acelasi timp, aceasta trebuie sa afle si cine este in spatele asasinatului lui Gascoigne.

Maestrul de regie din spatele filmului Atomic Blonde este David Leitch. Tot el se spune ca va regiza si Deadpool 2. De asemenea, Leitch este cunoscut si pentru colaborarea avuta cu primul film din franciza John Wick.

In cazul Atomic Blonde, scenariul este o adaptare a romanului lui Anthony Johnston- The coldest city, scrisa de Kurt Johnstad. Johnstad nu este un nume usor de uitat, acesta fiind cunoscut pentru adevarate block-bustere: 300, 300: Rise of an Empire.

Jocul actoricesc si de camera

Charlize Theron este ravasitoare, ca de obicei! In Atomic Bomb isi face treaba in mod exceptional. Vom trece cu vederea faptul ca in cazul cascadoriilor a fost inlocuita de o dublura, mai ales ca majoritatea scenelor de lupta si le-a facut singura. Este si o scena, care mie mi-a ramas in cap atat datorita actiunii, dar si modalitatii in care este gandita si filmata.

Este o scena in care Theron se lupta cot la cot cu 4-5 agenti rusi. Tehnica de filmare one shot, fara taieturi, reuseste sa confere o tensiune si mai apasatoare si plina de adrenalina scenei in cauza.

In rolul celuilalt agent MI6- David Percival– il intalnim pe James McAvoy. In Percival vom gasi un personaj aparte, putin dubios, dar carismatic si plin de haz. Trebuie sa vezi filmul, pentru a-i afla adevaratul rol in toata povestea.

Ceea ce am apreciat iarasi foarte mult la acest film sunt soundtrack-ul si decorurile tipice vremii ’80. Acestea reusesc intr-un mod incredibil sa te transpuna in acea epoca in care se desfasoara actiunea noastra

Parerea mea?

In concluzie, eu recomand cu drag si patos Atomic Blonde. Ruleaza in cinematografe chiar acum, asa ca mergi repede si vizioneaza-l. Daca esti fanul filmelor cu James Bond si ti-era dor de ceva asemenea, atunci trebuie, orice ai face, sa nu ratezi acest film.

Ca de obicei, te invit sa vizionezi trailerul filmului, chiar mai jos:

Daca ai vazut filmul, te invit sa-l dezbatem in rubrica de comentarii.

Titlu original / in limba romana: Atomic Blonde / Atomic Blonde: Agenta sub acoperire;

Regie: David Leitch;

Scenariu: Kurt Johnstad (scenariu), Antony Johnston (autor al seriei de benzi desenate);

Distributie: Charlize TheronJames McAvoyJohn Goodman, Sofia Boutella; 

Durata: 115 min.;

Productie: 87ElevenClosed on Mondays EntertainmentDenver and Delilah Productions;

Data premierei in Romania: 4 august 2017;

Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment;

Nota mea: 7/ 10.

— Vizionare Placuta! —

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here