Anul acesta se implinesc 10 ani de la lansarea primului model de Apple iPhone. Si cum era de asteptat, producatorul american a avut toate motivele sa-si surprinda fanii cu ceva nou si inovator. A lansat noile terminale iPhone 8 si iPhone X. In acelasi timp, Apple a trecut si la noul sistem de operare iOS 11. 

Se pare, asadar, ca aniversarea celor 10 ani de la lansarea primului iPhone a venit cu multe noutati. Lucru care cu siguranta a tinut o lume intreaga cu sufletul la gura. Prezentarea iPhone 8, iPhone 10 si iOS 11 a avut loc in Steve Jobs Theater din Cupertino California. Curios sa afli mai multe despre noile terminale Apple, cum ar fi pret, specificaiti s.a.m.d? Atunci, ia o pauza de la orice faci si haide sa discutam putin noile lansari Apple.

iPhone X. Design, Pret & Specificatii

Primul lucru pe care il observi la noul iPhone 10 este noul design, bazat pe sticla si cadru din metal. Ecranul iPhone X este OLED, are 5,8 inch, cu o rezolutie Super Retina (rezolutie 2,436  x 1.125 pixeli si densitate de 458 ppi) si se intinde aproape pe toata fateta telefonului, oferind suport HDR.

De asemenea, noul smartphone iPhone X vine cu o noua functie – tap to wake, care permite pornirea ecranului in mod rapid.

In ceea ce privestea camera de pe noul terminal Apple, aceasta este duala si dispune de senzori de 12 MP ( f/1.8 si f/2.4). Si pentru ca nu putea sa fie mai prejos decat noul Galaxy Note 8, ambele camere de pe spatele iPhone X vin cu stabilizare optica a imaginii.

Cel mai nou smartphone Apple include si FaceID. FaceID este o tehnologie de recunoastere faciala, care promite siguranta sporita. Prin aceast feature, iPhone 10 iti ofera posibilitatea autentificarii pe telefon prin scanarea 3D a fetei.

Din pacate, insa, acest feature iPhone X a esuat sa functioneze in ambele incercari, de-a lungul prezentarii Apple. Dar nu ne grabim sa punem punctul pe I, dat fiind ca cei de la Apple mai au timp o luna si jumatate pentru a remedia toate micile probleme ale terminalului.

Spatiul de stocare de pe noul iPhone 10 este de 64 GB, respectiv 256 GB. Modelul iPhone X DE 64 GB memorie de stocare se va gasi pe piata la pretul de 1.000 $, in vreme ce modelul de 256 GB se va comercializa la pretul de 1.150 $.

Daca te intereseaza achizitionarea acestui model aniversar iPhone, precomenzile au putut fi plasate incepand cu data de 27 octombrie.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus. Design, Pret & Specificatii

Noile iPhone 8 si iPhone 8 Plus se aseamana foarte mult cu iPhone 7. La nivel de design marea schimbare o aduce spatele din sticla al telefoanelor. O alta schimbare care sare in ochi la prima vedere este si modulul camerelor foto. Acesta a fost putin regandit.

Mai mult decat atat, cele doua noi telefoane Apple, iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu surprind prin cine stie ce features. Ambele modele pastreaza butonul Home, care in cazul iPhone X este inlocuit cu buton software. De asemenea, se pastreaza si tehnologia Touch ID, care presupune autentificarea prin amprenta.

In privinta procesorului, iPhone 8 si iPhone 8 Plus au acelasi procesor ca si iPhone 10- A11 Bionic.

Camerele foto ale celor doua telefoane iPhone 8 si 8 Plus au tot 12 megapixeli, cu un modul dual. Apple promite, insa, unelete pentru cele doua telefoane, care sa permita creearea aplicatiilro AR ( augmented reality).

Ambele telefoane vin cu ecran LCD Retina HD de 4.7, respectiv 5.5 inch, difuzoare stereo si sunt waterproof.

Pretul iPhone 8 este de 700 $, in vreme ce pretul iPhone 8 Plus este de 800 $. Acestea doua vor fi disponibile pe piata incepand cu data de 29 septembrie 2017.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here