Cand eram mai mic, unul dintre jocurile mele preferate era Age of Empires. Le-am jucat pe toate trei la vremea lor si stiu ca imi facea mare placere sa-mi gandesc strategiile si sa-mi castig bataliile. Era incredibil cat de bine reuseau aceste jocuri sa ma transpuna intr-o alta era- o era a comandantilor, a strategiilor si a bataliilor castigate.

Acum, dupa mai bine de 12 ani de cand am terminat ultimului Age Of Empires ( III), am fost foarte surprins sa aflu ca cei de la Microsoft, in cadrul targului de gaming Gamescom 2017, au anuntat lansarea Age Of Empires IV. Este o veste minunata, care trezeste nostalgii si ma face sa astept cu interes partea a patra a jocului.Predecesorul acestei parti a fost Age Of Empires III, care a avut ca an de lansare 2005. Tin minte si acum ca, la momentul respectiv, era considerat unul dintre cele mai bune jocuri de strategie. De atunci, insa, au trecut ani buni si nu cred ca sunt singurul care poate spune ca a crezut ca franzica a iesit din calculele celor de la Microsoft.

Surpriza! Se pare ca ne-am inselat.

Cum arata Age Of Empires IV

Inca nu stim asta cu siguranta, insa, cei de la Redmond au lansat un trailer. Astfel, dovedesc ca lucreaza in mod intens pentru lansarea Age Of Empires IV.

Elementul de mister si suspans este, insa, bine intretinut. Trailer-ul de fata nu dezvaluie nici cel mai mic detaliu ce tine de gamplay. Ceea ce ne ofera este un sneakpeek al natiilor, care iti vor fi puse la indemana pentru interactiunea din joc.

Cand este lansarea jocului?

Lansarea jocului Age Of Empires IV este si ea tinuta secret, deocamdata. De asemenea, nu ni s-au comunicat nici platformele pe care vom putea juca noul Age Of Empires. Asadar, legat de viitorul joc din serie nu stim prea multe, stim doar ca urmeaza sa ne bucuram de el. Nu ne ramane, deci, decat sa asteptam rabdatori, dar curiosi.

Oficialii companiei americane, insa, ne-au dat o veste buna. Toate iteratiile anterioare ale jocului urmeaza sa fie trecute printr-un proces de remasterizare, pentru ca ulterior sa fie relansate.

Nu cu mult timp in urma, au fost lansate in online vesti despre Age Of Empires Definitive Edition. Este vorba despre o reinventare a primului joc din serie. Acesta ar trebui sa ajunga la noi undeva la 19 octombrie.

Variantele remastered pentru Age Of Empire  II si III nu au o data de lansare stabilita, sau cel putin nu ni s-a comunicat pana acum. Tot ce stim si ne bucura este ca acestea vor arata mult mai bine si vor fi compatibile cu monitoare 4K, texturile fiind mult mai detaliate. De asemenea, modificari vor fi si la nivel de soundtrack.

Age of Empire IV va fi dezvoltat de Relic Entertainment și distribuit de Microsoft. În trecut, Relic a mai creat Homeworld, Company of Heroes și Warhammer 40.000: Dawn of War.

Inainte sa inchei articolul, pentru nostalgici las o mica incursiune in trecut.

Age Of Empire III

Age Of Empire II

Nerabdator pentru Age of Empires IV? Te astept in sectiunea de comentarii sa discutam.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

1 COMENTARIU

  1. […] nu v-ati dat seama deja, astazi vorbim despre jocuri. Mai exact, despre legendarul Apex […]

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here