Inainte sa incepem articolul de astazi, vreau sa facem un exercitiu de imaginatie. Gandeste-te care este motivul pentru care alegi sa faci  sport. Pentru ca vrei sa te mentii in forma? Pentru ca vrei sa dai niste kilograme jos?  Unde alegi sa faci sport? In sala, in aer liber, in intimitatea casei tale?

Daca iti raspunzi la aceste intrebari, vei vedea cum in minte ti se infiripa un singur raspuns- sportul inseamna sanatate. Indiferent ca faci sport in casa, la sala sau pentru a slabi ori pentru a te mentine in forma, sportul are un singur scop- sa-ti mentina corpul si organismul sanatoase.Si lasa-ma sa-ti mai spun un lucru- nu conteaza foarte tare unde alegi sa faci sport, atata timp cat stii sa faci sport corect!

Si astfel, ajungem la subiectul pe care vreau sa ti-l propun azi- necesitatea unui antrenor personal. La noi, antrenorul personal este vazut drept ceva prea scump si chiar inutil. Sa fie oare asa?

Antrenorul personal este acel om, care stie intotdeauna care anume program este potrivit pentru tine, este cel care te ajuta sa-ti atingi in mod clar si eficient rezultatele dorite.

Un antrenor personal bun stie intotdeauna sa personalizeze programele de antrenament, astfel incat, acestea sa fie eficiente in raport cu nevoile fiecarui client al sau.

Am nevoie de un antrenor personal?

Ramai alaturi de mine pana la final si vei afla cateva dintre motivele pentru care un antrenor personal nu este o pierdere de bani.

Printre noi sunt, cu siguranta, multi care gandesc ca ei nu au nevoie de cineva care sa le spuna ce sa faca la sala, doar stiu si ei sa impinga la piept si sa faca biceps. Pe acestia tin sa-i contrazic, pentru ca sportul bine facut nu presupune sa tragi de tine pana cand te umfli si te faci mare in brand.

Da-mi voie sa-ti ofer cateva motive intemeiate pentru care ai nevoie de un antrenor personal, fara doar si poate.

Motivele pentru care un antrenor personal este intotdeauna necesar

  1. Un antrenor personal reuseste intotdeauna sa te motiveze. Stii prea bine cat de greu iti este sa te tii de programul de sala, odata ce l-ai inceput. Un trainer personal va gasi intotdeauna in tine vointa de care dai dovada si se va folosi de aceasta pentru a te stimula in a-ti continua antrenamentele pana obtii rezultatele dorite.

2. Ceea ce mai face un antrenor pentru tine este sa-ti individualizeze si sa-ti personalizeze programul de sport. Fiecare dintre noi este diferit in felul lui. Asta inseamna ca avem nevoi unice, iar un antrenor personal iti propune intotdeauna un program unic, realizat in functie de anumiti parametri si de obiective.

3. Alegand un antrenor personal, iti vei asigura eficienta. Lucrand dupa un program bine definit de catre acesta, vei obtine cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp posibil.

4. Un antrenor profesionist te ajuta intotdeauna sa depasesti momentele de stagnare si delasare. Tii minte momentele alea cand stii ca ar trebui sa continui antrenamentele, dar pur si simplu renunti? Un antrenor personal face astfel incat, acele momente sa dispara.

5. Un antrenor personal bun este cel care nu te face dependent de el. Spun asta, pentru ca sunt si multi asa-zisi “antrenori personali”, care tot ce vor este sa te tina cat mai mult in program, pentru a-si maximiza veniturile. Acestia sunt niste hoti, care isi fac de ras profesia.

Intotdeauna sa stii ca scopul unui trainer personal este sa te ajute sa-ti atingi telurile in timp util si sa te convinga sa lucrezi in continuare de unul singur.

Pe scurt, acestea sunt 5 dintre cele mai importante motive pentru care un atrenor personal iti este mai mult decat necesar, mai ales atunci cand esti la inceput de drum.

Cum stii ca aia ales antrenorul cel mai bun?

Sunt multi care te vor sfatui sa-ti alegi antrenorul personal in functie de certificatele si diplomele, pe care le detine. Acestea nu sunt total inutile, doar atesta pregatirea celui pe care ti-l alegi ca antrenor.

Personal, insa, consider ca cele mai bune criterii de alegere a unui trainer sunt experienta, experimentarea si rezultatele acestui trainer. Intotdeauna dau acelasi sfat celor care vor sa se apuce de sala: alege-ti antrenorul in functie de recomandari, de rezultatele avute cu alti oameni s.a.m.d.

In concluzie, chiar si cand faci sport ai nevoie de un specialist. Ca in oriice domeniu: daca poti sa-ti schimbi un bec, asta nu inseamna ca n-ai nevoie de un profesionist sa-ti schimbe toata reteaua electrica, nu-i asa? Acelasi rationament se aplica si in cazul sportului. Nu zice nimeni ca n-ai stii sa faci sport. Ce zic eu este ca pentru rezultate eficiente si de durata, vei avea intotdeauna nevoie de asistenta oferita de un antrenor personal.Pentru ca in sport, specialistul tau este antrenorul personal.

Pana data viitoare, spor(t) in toate!

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here