Feng Shui-ul este un ansamblu de principii de geomantie, care afirma ca formele si mediul ambiant pot influenta principiul qi. Scopul acestuia este realizarea armoniei locurilor in care oamenii traiesc si se desfasoara. Cum? Prin analiza fluxurilor de energie din mediul inconjurator  (qi). Bazandu-se pe teoria celor 5 elemente ( pamant, metal, apa, lemn si foc), dar si pe principiile yin si yang, expertul feng-shui incearca sa reechilibreze fortele care se manifesta local pentru a ameliora sanatatea, prosperitatea si comportamentul persoanelor. 

Un qi pozitiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt : bogatia, fericirea, longevitatea si copii sanatosi.


Primele vestigii atestand utilizarea feng shui dateaza din secolul al III-lea d.Hr.

(sursa wikipedia)

Acum, amenajandu-ti casa conform principiilor si stiintei chinezesti stravechi, care este Feng Shui-ul, reusesti sa creezi o atmosfera guvernata de echilibru si energii pozitive. Aceste principii ale Feng Shuiului sustin ca o casa trebuie sa fie in armonie cu trasaturile de personalitate ale celor care o locuiesc.

Se spune ca daca respecti aceste principii, te vei bucura de un stil de viata sanatos si prosper.

Astazi iti dezvalui principalele reguli de baza, care sa te ajute sa aduci armonia in propria ta casa. Sa incepem, asadar!

  1. Intrarea in casa

Daca vorbim despre regulile Feng Shui, atunci, acestea se aplica chiar de la intrarea in casa. Se spune ca pe acolo patrund energiile in locuinta ta.

Asadar, specialistii in Feng Shui recomanda ca spatiul de patrundere in casa sa nu fie prea incarcat cu lucruri nefolositoare. Limiteaza-te la obiecte de decor, cu un aport energetic benefic. Asta presupune plante sau tablouri care surprind scene de natura.

O traditie chinezeasca de apartenenta Feng Shui este si agatarea unui snur rosu la tocul usii de la intrare. Poti incerca si asta!

2. Lucrurile vechi din casa trebuie sa dispara

Lucrurile vechi pastrate in casa, sa stii ca nu sunt deloc benefice spatiului. Acestea atrag energii negative, mai ales daca sunt depozitate in locuri nepotrivite.

Asadar, in weekend sau cand ai timp, apuca-te sa faci ordine. Vechiturile si dezordinea trebuie sa dispara! Daca ai haine vechi, obiecte vechi de orice fel, renunta numaidecat la ele. Acestea nu au ce cauta in casa ta.

De cele mai multe ori, vechiturile ajung sa incurce in locuri care blocheaza energia. Nu degeaba zic specialistii in arta Feng Shui ca energiile negative se acumuleaza, de cele mai multe ori, in colturile aglomerate ale casei.

3. Ai grija sa obtii echilibrul energetic

Pentru a obtine un echilibru energetic al casei, trebuie sa ai grija in privinta aranjarii corecte a obiectelor din casa. Cand vine vorba despre asta trebuie sa folosesti in mod armonios culorile, dar sa reusesti si sa imbini elemente reprezentative pentru cele cinci elemente, deja mentionate: lemn, pamant, foc, metal si apa. 

Plantele, de exemplu, pot fi reprezentanti ai Lemnului. Obiectele din ceramica pot reprezenta Pamantul, lumanarile vin ca reprezentant pentru Foc, iar orice obiect de decor din fier este reprezentant pentru Metal. Acvariile sau fantanile de apa sunt, in mod evident, elemente de Apa.

4. Natura- cea mai buna sursa de inspiratie

In cultura Feng Shui, natura este una dintre cele mai bune surse de inspiratie. De aceea, daca vrei sa-ti amenajezi casa conform principiilor Feng Shui, poti folosi obiecte care imita lucrurile din natura.

De exemplu, un tablou care ilustreaza un peisaj superb sau, la fel de bine, poti utiliza si obiecte care vin direct din natura- bucati de lemn sau scoici, de ce nu, flori, bambus ( despre care se spune ca este aducator de fericire si bani).

5. Oglinzilor trebuie sa le acorzi atentie maxima

Amplasarea oglinzilor in casa este esentiala in cultura Feng Shui. Acestea trebuie intotdeauna sa reflecte obiecte incarcate pozitiv. Ai grija ca nicio oglinda din casa ta sa nu reflecte usi sau lucruri ingramadite si dezordine.

 

6. Aeristeste-ti casa zilnic

Aerisind zilnic incaperile casei, faci posibila fluidizarea energiilor. Aeriseste chiar si camerele mai putin folosite.

De asemenea, ai grija ca usile bailor sa fie inchise tot timpul. 

7. Ai grija sa te bucuri de o atmosfera relaxanta tot timpul

Tine minte! O casa trebuie sa debordeze de calm, de relaxare. Avand im minte acest gand, ai grija sa-ti amenajezi fiecare camera, decorand-o astfel incat sa emane relaxare.

Specialistii in Feng Shui spun ca fotografiile cu prieteni sau rude sa fie amplasate in birou. Pentru dormitor pastreaza pozele cu familia, in ipostaze dintre cele mai fericite.

8. Florile fac legatura omului cu natura

Niciunei case nu trebuie sa-i lipseasca florile si plantele verzi. Acestea sunt cele care reusesc sa faca legatura dintre om si natura, de aceea sunt esentiale intr-o casa, pentru a ajuta la crearea si pastrarea unui echilibru benefic pentru tine si cei din jurul tau.

9. Lumina! Foloseste-o corect

Intotdeauna o camera care este luminata corect atrage energii pozitive.

De aceea, este recomandat ca incaperile casei sa fie foarte bine luminate. In acest fel tii energiile negative la distanta.

Acestea sun doar 9 dintre regulile de baza ale Feng Shuiului. Cunosti si altele? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii.

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here