Daca un lucru este sigur e faptul ca Romania se lauda cu o multime de locuri care mai de care mai incantatoare. Ce-i drept, avem unele peisaje si zone ale tarii, care par ca deprinse din file de poveste

Una dintre cele mai populare zone turistice de la noi din tara este Maramuresul. Asa ca. astazi m-am gandit sa descoperim impreuna unele dintre cele mai importante obiective turistice oferite de zona Maramuresului. Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta in aceasta zona, in mod clar nu ai voie sa ratezi aceste atractii. Indiferent ca iti planifici vacanta pe timp de vara sau iarna, de un lucru poti fi sigur- zona Maramuresului nu dezamageste niciodata prin frumusetile ei.


Bisericile de lemn ale Maramuresului

Orice concediu petrecut in Maramures trebuie sa includa in plan si vizitele la bisericile din lemn aflate in zona. Acestea se claseaza printre cele mai importante obiective turistice ale zonei. Mai mult decat atat, probabil vei fi surprins sa descoperi ca din cele aproximativ 100 de biserici din lemn, opt dintre ele se regasesc in lista patrimoniului UNESCO.

Cateva dintre bisericile din lemn, care trebuiesc vizitate in mod obligatoriu sunt: Biserica din Surdesti (care este considerata si cea mai mare constructie de lemn din lume), Manastirea Barsana, Biserica din IeudBiserica BudestiBiserica JosaniBiserica DesestiBiserica IzeiBiserica Plopis si multe altele.

Cimitirul Vesel din Sapanta

Cimitirul Vesel din Sapanta este un punct turistic cunoscut atat de noi, romanii de pretutindeni, dar si de vecinii nostri Europeni. Asta pentru ca Cimitirul Vesel din Sapanta este un loc unic in Europa, unde moartea este celebrata in mod altfel. Monumentele funerare din cimitir (care ating numarul de 800) sunt albastre toate si fiecare poarta un basorelief menit sa-l reprezinte pe cel decedat. Mai mult decat atat, fiecare cruce are si un epitaf in versuri, multe dintre ele incarcate de umor.

Un lucru e sigur- Cimitirul Vesel din Sapanta este una dintre atractiile turistice pe care nu regreti ca le vizitezi.

Parcul National Muntii Maramuresului

Parcul National Muntii Maramuresului este locul ideal pentru cei care iubesc natura. Aici te poti bucura de drumetii lungi, dar si de privelisti care iti taie rasuflarea prin frumusete. Varful FarcauLacul VindereluVarful MihailescuCornu NedeiiCiungii BalasiniiPoiana cu narcise Tomnatec – Sehleanu sau Stancariile Salhoi – Zambroslavele sunt numai o parte dintre  locurile superbe de care te poti bucura vizitandu-le.

In Parcul National Muntii Maramuresului te asteapta 171 km de trasee turistice marcate, plus trei trasee speciale pentru ciclisti si patru trasee tematice.

Muzeul Satului Maramuresean

Pe langa frumusetile naturale din zona Maramuresului, in aceasta zona din nordul Romaniei, an de an, zeci de mii de turisti sunt atrasi si de traditiile pastrate cu sfinteniei de cei ai zonei.

In Maramures vei descoperii zone in care pare ca timpul a stat pur si simplu in loc. Aici, cultura si povestea generatiilor trecute sunt cinstite asa cum se cuvinte.

Unul dintre locurile care aduc in centrul atentiei traditiile si viata rurala este Muzeul Satului Maramuresean din Sighetu Marmatiei.

Muzeul Satului Maramuresean este considerat una dintre cele mai impresionante atractii turistice ale zonei maramuresene. Acesta reuneste in jur de 150 de constructii rurale vechi. Doua dintre acestea dateaza de la inceputul anilor 1600.

Rezervatia Pietrosul Rodnei

Daca ar fi sa descriem pe foarte pe scurt Rezervatia Pietrosul Rodnei, ce-am putea spune sunt urmatoarele: aerul cel mai curat, o patura mare de verde cat vezi cu ochii, creste inalte si o fauna si flora diversificata, cu totul unica.

Principala atractie a acestei rezervatii este varful Pietrosul Rodnei, care este cel mai inalt varf din Carpatii Orientali, cu o inaltime de 2303 m.

Daca vei avea curajul sa te aventurezi pana in varf, te vei bucura de o priveliste absolut superba, cum rar iti este dat sa vezi.

Cascada Cailor

Niciun concediu in Maramures nu este complet, daca nu ai apucat sa vizitezi Cascada Cailor. Aici vei avea parte de alte peisaje absolut superbe. Cascada se formeaza din apa care se aduna pe Muntele Cailor, imediat dupa ce se topeste zapada sau dupa o ploaia mai puternica. Cursul urmator al apei este sa se stranga intr-un circ glaciar, de unde se revarsa peste Podul Cailor.

Pentru a ajunge la cascada, ai doua optiuni. Fie alegi sa mergi pe jos, din Bosca. In acest caz vorbim despre o plimbare de aproximativ o ora si jumatate. A doua varianta presupune ceva mai multa comoditate, dat fiind ca te vei plimba cu telescaunul. In acest caz, toata “drumetia” nu va dura mai mult de 15 minute, cu aproximatie.

Acestea sunt doar 6 dintre atractiile principale ale zonei Maramures. Fii sigur ca mai sunt multe altele care nu merita ratate. 

Daca te-ai bucurat de o vacanta in zona Maramuresului, te invit in sectiunea de comentarii sa povestim mai multe. 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here