Atunci cand iti alimentezi frigiderul, cu siguranta iti doresti cea mai buna si mai proaspata mancare, atat pentru tine, dar si pentru familia ta. Din pacate, insa, sa mergi la cumparaturi zi de zi este un lux, pe care nu toti ni-l permitem. Din acest motiv este important sa pastram alimentele pentru cat mai mult timp.

Asa ca, pentru astazi am pregatit o lista de 10 trucuri, care te vor ajuta sa depozitezi alimentele mai mult timp, fara ca acestea sa se altereze.



Personal, folosesc aceste trucuri de fiecare data si iti pot garanta ca sunt 100% eficiente. Gata sa afli care sunt cele 10 trucuri care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp? Atunci, sa parcurgem lista!

  1. Pastrarea laptelui

Te pregatesti sa pleci in vacanta de iarna, dar tocmai ce ai realizat ca ai cumparat prea mult lapte si nu stii ce sa faci cu el? Nu-ti face griji, iti spun eu cum il poti pastra proaspat si bun, pana cand te intorci.

E mai simplu decat probabil ca te gandesti! Tot ce trebuie sa faci este sa congelezi laptele. Am vazut oameni apeland la acest truc, inainte sa-l folosesc personal. Astfel, am putut observa mici detalii pe care altii le omit.

Atunci cand bagi o sticla / cutie de lapte la congelator, trebuie sa tii minte ca volumul acesteia va creste. De aceea, inainte sa pui laptele la congelator, toarna o cantitate de lapte in alt recipient.

Tine minte!!! Laptele nu trebuie lasat mai mult de 4-6 saptamani la congelator!

2. Cum pastrezi ouale

Nu intotdeauna te folosesti de toate ouale, pe care ajungi sa le cumperi de la piata. Asa ca le lasi in cofrag si le pui pe usa frigiderului. Stiai, insa, ca aceasta nu este intotdeauna cea mai buna modalitate de pastrare a oualelor?

Daca vrei sa pastrezi ouale timp mai indelungat, atunci, te sfatuiesc sa le spargi, iar continutul sa-l pui intr-un suport de cuburi de gheata.

In plus, pentru o mai buna pastrare, pe deasupra oualelor sparte, presara n strop de sare sau de zahar. Astfel, ajuti foarte mult la pastrarea texturii.

3. Afla cum poti pastra sosul de rosii

Daca esti un consumator fidel al sosului de rosii, este bine sa stii cum il poti pastra la fel de bun timp indelungat.

Pentru acest lucru, ai nevoie de o punga de congelator. Toarna sosul de rosii in aceasta punga si pune-l la congelator. Astfel, acesta se va pastra timp indelungat. Si, mai mult decat atat, va fi oricand gata de folosit. Nu este nevoie sa astepti sa se dezgete, tot ce trebuie sa faci este sa-l tai si sa-l adaugi in mancare. Cu rabdare!

4. Cum pastrezi proaspete frunzele de salata verde

Stiai ca daca invelesti frunzele de salata proaspata in prosoape de hartie le poti pastra proaspete timp de 7 zile?

Invelind frunzele in prosoapele de hartie, excesulde umiditate va fi absorbit si astfel este stopat procesul de ofilire.

5. Merele

Cel mai probabil, ai observat deja ca merele se pastreaza proaspete mai mult timp decat orice alt fruct. Stiai, insa, ca acestea isi pastreaza gustul si aroma timp indelungat atata timp cat sunt tinute la frigider?

De un singur lucru trebuie sa tii cont atunci cand pui merele la frigider! Ai grija ca acestea sa nu se atinga. Pentru a evita acest lucru, ai putea sa invelesti fiecare mar intr-o foaie de copt sau intr-un ziar, de exemplu.

6. Morcovii

Pentru pastrarea morcovilor proaspeti, gradinarii ne recomanda un truc mai  inedit: sa-i pastram in nisip. Daca stai sa te gandesti, nu e deloc surprinzatoare ideea. Nisipul scade evaporarea apei si astfel, este incetinit procesul de putrefactie.

7. Branza si smantana la cutie

Daca obisnuiesti sa cumperi branza la cutie sau smantana la cutie, in mod sigur te intereseaza sa stii cum le poti pastra mai mult timp la frigider. Iti spun eu- asezandu-le cu susul in jos. Astfel, se creeaza un vid in interiorul cutiei, care previne dezvoltarea bacteriilor.

8. Ceapa verde

Legaturile de ceapa verde isi pastreaza prospetimea timp indelungat, atata timp cat sunt pastrate intr-un vas plin cu apa. Taie ceapa atunci cand ai nevoi si vei observa ca acestea continua sa creasca.

9. Verdeturile

Pentru verdeturi, cel mai bun recipient pentru pastrare este clasicul borcan de sticla. Depozitandu-le in borcane, ceapa, usturoiu, patrunjelul isi vor pastra aroma, fara a se ofili sau invechi. Acest truc iti permite sa pastrezi verdeturile proaspete timp de o luna.

10. Mierea

Mierea este un produs natural care isi pastreaza proprietatile vreme de multi ani. Este important, insa, sa fie depozitata in mod corect.

Cel mai bun recipient pentru pastrarea mierii este un borcan. Nu orice borcan, insa. Vorbim despre un borcan de culoare inchisa, cu capac etans. 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here